Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 april, 2021

En födelsedag fylld med överraskningar

Och där var en födelsedag över och jag är som sagt nu ett år bättre. vad härligt det är att hela tiden leva upp till nya nivåer. Jag är mycket spänd på vad denna level, Level 47 ska ge.

Jag kände ju innan att det kändes lite tråkigt att fylla år på en söndag då det inte riktigt blir något firande men ack så fel jag hade. Perfekt dag ju! Jag och maken tog en dejt på lördagen – återkommer med den, och sedan en heldag tillsammans på söndagen utan tidspress med jobb och skola.

Så klart vaknade jag tidigt och låg och sov räv medan familjen stojade, stökade och slamrade i köket. Då slog det mig hur rik jag är. Att ha någon som förbereder något åt en – det är rikedom det.

Efter ett tag kom det tassande fötter upp för trappan med fin sång. Jag fick guldiga serpentiner blåsta över mig, en bricka fylld med paket samt en uppmaning om att ta på mig linser och kliva ner till matbordet. Där väntade nämligen en härlig frukost.

En riktig Helena-frukost. En blandning av de två bästa världarna jag vet i frukostväg: fransk och grekiskt.

Fet grekisk yoghurt, frukt och bär med äkta grekisk honung. Och nybakade frallor och croissanter med härlig ost och skinka. Och så klart en café au lait. Perfekt!

Efter frukost var det fri lek för att sedan klockan 11.00 vara påklädd och klar för att åka iväg. Till vad visste jag inte. En dag med överraskningar väntade.

Två nosar som inte fick följa med…

… hit! Till bangolfen i Aspudden. Åh vad kul. älskar att ha aktiviteter där vi gör saker tillsammans.

Kallt som sjuttsingen men så kul.

Fördelen med att det var kallt var ju att vi var nästan ensamma på banan.

Kom igen nu älskling! Slå en hole in one!

Och det roliga var att jag efter denna bild just slog en hole in one! Fasen att det inte filmades som bevis, ha ha!

Okej, vem vann då? Jo maken vann, äldste sonen två och jag på tapper bronsplats. Nu ska jag ligga i hårdträning för att ta revanch nästa år!

Bangolfen ligger i parkleken som är fylld av hagar med djur. De nyfödda killingarna är ju bland det sötaste jag sett. Åh vad jag ville norpa med mig en hem. Barnen höll med men jag stillade mig, ha ha.

Sen var det vidare färd. Tillbaka in till stan och då det kurrade i magen hoppades jag på lunch. Vilket det det också blev.

Maken hade bokat bord på Trattorian för en italiensk brunchbuffé.

Så fantastiskt att från kylan, hagel och blåst få resa till Italien. Vackert, inspirerande och gott.

Älskar buffeer där det inte är så stora fat utan de byts ut ofta istället. Så maten alltid är färsk.

Så ,mycket gott. Den lilla skålen med äggstanning och tryffel – bland det godaste jag ätit. Jag var tvungen att ta flera. Mums!

Hemmagjord italiensk gelato i den fina glassvagnen.

Mycket nöjd, glad och mätt familj.

Vi hade tidigare pratat om att vi skulle ha sushi till middag. Att vi tillsammans skulle göra egen sushi som både en kul aktivitet och god middag. men med brunchen i magen insåg vi att vi inte kommer vilja äta någon middag. Te med skorpor lät bättre. Inte ofta man fyller år utan att ha middag men det kändes helt rätt.

Det blev en helt fantstisk dag och jag kommer för alltid ha fantastiska minnen av dagen. Ser så fram emot level 47 nu. Har ju börjat på allra bästa sätt.

Comments (1)

  • Så himla mysig dag! Vilken fin familj du har.
    Våra barn, 35 och 36, efterfrågar löpande att vi gör saker tillsammans (tillsammans med sina familjer och deras barn). Inget märkvärdigt, huvudskaen är att man är tillsammans. Så du har nog måååånga år framöver med familjemys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.