Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 juli, 2021

Skånsk sommarkväll som läggs i den Stockholmska novemberlådan

När dag övergår i kväll på semestern i Skåne sker det något med tempot. På dagen är det liksom “vi måste hinna ta vara på dagen” och enas om vad vi ska göra, vart vi ska åka och vem som åker med vem.

Väl hemma igen i huset tas tempot ner och temperaturen i luften gör allt lite coolare.

Byta om, kanske ta en dusch – det är inte så noga. När man lever i kappsäck och ändå ska bada igen i havet dagen efter känns det där med att tvätta håret inte så viktigt.

Solen skapar konstverk i naturen.

Trädgården görs om till fotbollsplan och jag ska bara meddela att jag numer går under namnet Muren Mamma. Släpper inte genom ett mål. Jo, kanske något blev det, ha ha.

Liten spelare tycker att storebror är alldeles för orättvis. Precis som det ska vara.

Sommarfötter. Jag kom på att nästa år är denna gosiga fot säkert 2-3 cm större. Dvs min minstings gosiga fötter är inte så gosiga kanske då? Det högg till i hjärtat.

Något vi samtliga 14 under detta tak tar på största allvar är försnacks och middag. Det ska liksom samlas för att starta den sista scenen för dagen med något mumsigt plock och svala drycker.

Vi är som sagt 14 personer när alla samlas och huset fylls till bredden av skratt och snarkningar. För att det ska fungera väl har vi kommit på ett mycket bra system. Tre matlag utses i början av varje sommar och det blir ett rullande schema: Lag 1 köper in, lagar mat och dukar, Lag 2 tar all disk och plockar undan, Lag 3 får ledigt. Det är så himla bra och smidigt. Ingen känner att de inte gör något eller att någon känner att någon “smiter undan”.

Pastaafton av bästa slag.

Pasta bolognese – en vinnare varje gång. Och här lagad av proffs som minsann bott i Italien. Mums säger jag bara!

Och alla andra också.

Varje kväll far de över vårt hus – gässen. Med sina vackra streck, ljudet av vingslag och sedan några sprida kvack är det ett kärt sommarminne att ta med in i hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.