Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 augusti, 2021

Kullamust, saluhallen & Magasin 36

När vi var på väg till Skåne hade barnen ett krav – vi måste till Kullamust. Förr året när vi var i Skåne kom vi tyvärr dit den dagen de hade stängt så i år skulle vi absolut dit. För deras must är den godaste och för barnen har det blivit en riktig sommarsmak.

Att fylla en låda med 12 flaskor av olika sorters must är lite som att plocka smågodis.

Sedan finns det ett kafé för den som vill fika.

Vi åkte vidare för vi skulle spana in Höganäs nyaste nya. Fast gamla.

Magasin 36 och Höganäs saluhall var ett riktigt lyft för hela bygden när det öppnade. Ryktet om den ombyggda lokalen hade spridit sig långt över landet och alla skulle dit. Se mitt första inlägg från 2013 HÄR. Nu under pandemin har det dock varit skralt med folk så till den milda grad att den gick i konkurs. Det gjordes omstart och hallen byggdes om och öppnade igen nyligen.

Ut åkte många av de diversebutiker och in med lite mer kvalitet kanske man skulle våga sig på att säga. Själva saluhallen har blivit mindre och mer stapelvaror än färskvaror. Charkdisken är dock kvar med lokalproducerade varor och på-plats-gjord korv.

Bakom Magasin 36 och saluhallen finns flertalet restauranger och ett härligt håll-i-gång för att uttrycka mig gammalmodigt.

Dit ska vi senare. Återkommer med rapport från det. Dags att ta på sig mascara och ge sig ut på stan alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.