Följ mig:
Shopping i Stockholm Stockholm

Stockholm ost & chark – som att resa utomlands hemma

31 augusti, 2021

Vi hade tagit oss in till stan för att leta 50-års present åt en vän och passerade en rätt knasig, ja som en gammal garageöppning på gatan. En bred port med några få flaggor, skylt med extrapris på ost och sedan då en bred backe ner till ett källarplan.

Då både jag och maken alltid liksom hajar till när vi ser nån ny butik som signalerar delikatesser drogs vi på nåt sätt in och ner. Barnen himlade med ögonen men följde efter. Det var lite spännande allt.

Där nere var det som om vi beamat oss till nån mysig kvartersbutik i någon mindre hamnstad runt Medelhavet. Inte någon superstylad butik eller på något sätt tillrättalagd utan rätt ocharmigt lysrörsljus och lite utslängda kylar med ostar, charkvaror och andra delikatesser.

När vi liksom vant oss vid ljuset och vad vi såg så såg vi ju en guldgruva. Så mycket fantastiskt som man inte hittar på så många ställen här i stan. Och känslan av att just vara i en mindre by söderöver växte.

Det var mycket större än vad vi trodde med flertalet rum och hyllor gjorda av gamla packlådor. Vart hade vi hamnat egentligen? Vad hette detta ställe?

Stockholm Ost & Chark visade det sig. Ett tydligt namn på vad de säljer och vart det ligger.

Barnen fastnade vid allt det goda exotiska godiset. Åh lite italienska FIAT-choklad hade ju inte suttit fel!

Vi skulle inte alls köpa mat men så blev det. Det blev en god plockmiddag efter detta besök och med ett löfte till varann att åka dit fler gånger. Att res utomlands på detta sätt är ju väldigt smidigt!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anna María 2 september, 2021 at 16:47

  Älskar stället!! Har passerat förbi där otaliga gånger så jag hängt på Björn Axén lite längre ner på gatan. Som en liten pärla medelhav mitt i Sthlm!

  • Svara Helena Lyth 3 september, 2021 at 11:55

   Aldrig sett tidigare. Så fantastiskt och nu ett nytt vattenhål för mig. Verkligen pärla.

   Kram

  Lämna en kommentar

  Close