Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2021

Tips för höstmysig dukning – svalt möter varmt

Önskar du duka för hösten och vill ha lite tips? Vi hade min kära mor på middag och jag satte samman en dukning och jag ska plocka ut några saker ur den som kanske kan inspirera. Små saker, små detaljer som sätter stor stämning.

Så här års dyker både mat- och dekorationspumporna upp i både mat- och blomsterhandlare. Jag bestämde mig för att inte köpa några då de bara bli liggande och känns… lite fula. Men då mötte jag en hel låda med vita pumpor. Då hände det något.

Det slog mig att de där små dekorationspumporna inte tilltalat mig för de varit liksom för spräckliga och stökiga. Det utelämnar en hel del att jobba med i övrigt vid en styling eller dukning. Med dessa vita blir det instället mycket utrymme för att ha mycket färg runt om istället.

Sagt och gjort: vita pumpor och sedan alla mina ljuslyktor i varmfärgat glas. Jag har sedan evigheter sådana där Iittala-ljusstakar som görs i exakt hela regnbågens alla färger. Nu tog jag fram de som var röda, gula, brända och gröna. Och även de ljussglas med stålvajer som gör att de kan hängas upp – även de i varma och gröna färger.

Färger och värmen från glasen och ljusen för att sedan de svala kala pumporna sätter säsongen.

Jag valde silver till detta och inte mässing för det hade gjort det väldigt varmt. Jag vill alltid jobba med kontraster så kall metall mot de varma färgerna i glaset.

Mycket ljus över hela bordet men endast två höga ljus så man faktiskt kan se varann över bordet. Viktigt att inte skymma synen när man ju just ska samtala med varann. Buketten jag hade här tex hamnade på bänken bredvid (utanför. bild) för den fick inte plats.

Plockar upp den kalla metallen i bestick och pepparkvarn. De gröna små peppar- och saltkaren lirar med det gröna glaset och den varma duken med de brända glasen.

Titta HÄR och HÄR om du vill ha tips på fler höstdukningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.