Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2022

Nyårsdukning 2021 – guld, vitt & lååångt

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Gott nytt år! Jag hoppas du fick riktigt fin avslutning spå 2021 och nu njuter av den mjuka starten spå 2022.

Som jag skrev tidigare så skulle vi ha vår Birger-dag igår och jag öppnade inte datorn alls och var  endast nån minut inne på Instagram. Det blev en riktigt slapp och ledig dag och som sonen sa “Jag börjar bli lite trött på att bara sitta här…”. Att slappa kan också bli tråkigt. Idag är en ny dag och snön har fallit över natten. Kanske vi då tar en korvgrillning i skogen eller nåt sånt.

Men om vi ska prata vårt nyårsfirande vill jag först ge dukningen ett eget inlägg. Kanske att det kan ge inspiration till dukningar framöver.

Nyårsdukning 2021 – guld, vitt & lååångt

När man dukar till nyår brukar man vilja duka i exakt motsatt stil från julen veckan innan så här blir det gärna vitt eller blått. Jag valde vitt och guld, eller mässing då.

Jag gjorde det enkelt för mig och köpte några enstaka kvistar brudslöja. Alltid rätt val till nyår! Knipsade av dem och satte i små låga vaser.

Tog fram extrabordet då vi skulle bli 14 runt det.

Plcerade ut de små vaserna och satte alla mässingsljusstakar jag hade mellan, så de varvas.

Då vi skulle endast ha varmrätt hos oss (förrätt hos grannfamilj och efterrätt hos en tredje) var det en enkel dukning med bara en tallrik och två glas – vin och vatten.

Vi skulle servera fisk och då tyckte jag mina gamla musselskal skulle passa som dekor. Annars har jag dem som förrättstallrik. Finfina att servera på

Chic simple som det heter.

Vi tre familjer hade bestämt att vi skulle dricka champagne genom alla rätter så det blev champagnekupor här. Något jag annars aldrig skulle haft. Vill ju få plats med förrättsglas, huvudrättsglas och dessertvinsglas.

Servetten lät jag bara ligga på tallriken. Jag hade ju kunnat vika den fint men nu började tiden bli knapp och jag fick hejda mig.

La fram allt annat jag också har i mässingsväg.

Festligt och fräscht tycker jag nog det blev. Nu saknas bara namnlappar. Bordsplacering tycker jag är dels kul att göra något med samtidigt så är det så skönt att som gäst veta var jag ska sitta. Att jag som värdinna tänkt ut vad som kan bli en bra blandning också.

Jag gjorde mina små “pergamentrullar” som jag kallar dem. De finns med i min julbok fast då mycket mycket större.

Dessa skulle bara vara en liten detalj och visa vägen för gästen.

Inte svårt eller tar massa fokus – bara sött.

Den krona jag gjorde förra året, i vår taklampa gjorde jag om fast denna gång med den ljusslinga med stjärnor jag gjort för julboken. Som kronan spå verket.

Och här har vi bordet. Julgirlangen i dörröppningen och halmstjärnorna på väggen fick tas bort då det blev för mycket jul. De ser jag nästa år igen.

Vad tycker du? Blev det bra? Det jag tänker mycket på är att varje gäst ska ha mycket svängrum, få plats med armarna samt ha fri sikt till den mitt öve. De höga ljusstakarna får alltså hamna mellan kuverten.

Men vår hela kväll, maten och aktiviteterna får jag återkomma med.

Comments (2)

    • Min man jobbar i bryggeribranchen och fick dessa vid en lagerrensning så de har jag inte köpt. På förpackningen står det Rastal som märke samt Orion – kanske modellen? Inte det bästa svaret om du var sugen på att hitta dem. Sorry.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.