Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 januari, 2022

En sista vacker suck för julblommorna

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

I helgen åker julen ner men lite till vill jag njuta av det vackra. Fortsätta med det ombonade och varma. Sen lär jag vilja ha luftigt, tomt av avskalat. Att liksom göra rent för våren, öppna upp för ljuset. Men inte än. Trettonhelgen måste först få sin juliga skrud. Där har du min önskan.

Julens blommor lever än men behöver hjälp för att lsa starkt. De ståtliga hyacinterna växer sig lång och kommer snart tippa över från sin kruka, då får de bli till snittblommor. Amaryllisen som strålat starkt i veckor och producerat klocka efter klocka är inne på sitt sista varv. Knipsar av de vissna klockorna och kapar stjälkarna i samma höjd som hyacinterna. Blåbärsris från en gammal bukett får hjälpa till att fylla ut buketten.

Jag är inte en sådan som gör så där runda buketter, att de binds, utan jag gör nog mer som japanerna. Dvs sticker ner blommorna en och en, där de passar. Här blev det en “på snedden-bukett”.

I min halvhöga vida glasvas gör inte sig stjälkarna så där jättevackra. Med ett sidenband i rosett så tar man liksom bort fokus på de nakna stjälkarna. Tips för “avslöjande” glasvaser.

Åh vad jag kommer sakna dessa vackra färger och dofter. Men härligt att tänka på de vårblommor som snart kommer. Nej, jag odlar inget själv utan tänker på de vilda och de som finns i blomsterhandeln. Jag låter proffsen leverera, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.