Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 januari, 2022

Trettondagsafton med tacos för första gången i föräldrahemmet

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

När blev tacos en stor grej i Sverige? Inte innan 1994 i alla fall när jag flyttade hemifrån för det var inget vi någonsin åt i föräldrahemmet. Nu på trettondagsafton skulle jag, maken och barnen komma över till mamma och fixa middag tillsammans. Efter en hel del jul- och festmat kändes det väldigt lockande med något helt annat så valet blev en hederlig tacomiddag. Kul att göra och äta tillsammans.

Inför detta tänkte jag just på vad vi åt när jag var liten och det var många olika saker, mamma har alltid varit pigg på att testa nytt, men tacos har aldrig serverats där.

Mamma hade dukat superfint och mysigt. Hon är ju min läromästare och ständiga inspiration vad det gäller dukning. De länkar bladen under ljuslyktan har mamma gjort själv. Hon har silversmide som sin stora passion numer. Hon borde starta en webbshop – så fina saker. Det är aldrig tråkigt vid hennes bord.

Och det är aldrig heller en lugn stund för det finns alltid något att göra. Här hade hon nu förberett en frågesport åt oss alla. Så klart!

All the usual suspects, ha ha. Så himla gott det blev och befriande fritt från jul. Förutom köksduken då…

Sen var det skattjakt, mer frågesport och efterrätt. Och Göta Kanal 2 på TV. Jösses vilken kalkonrulle. Men vi såg hela ändå, som man ju gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.