Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 januari, 2022

Men behåll det ombonade då!

“Jag vill inte släppa taget om mitt ombonade hem!” var det en kvinna som skrev i en av alla de Facebookgrupper jag är med i, angående att hon skulle plocka bort julen. Min stilla undran är då vem det är som kommer knacka på dörren och kontrollera nu efter tjugondag knut att hennes hem är stelt, kallt och allt annat än ombonat. Varför måste ett hem endast vara ombonat vid jul? Har vi en sådan lag? Jag trodde “ljust och fräscht” var dött och begravet. Eller i alla fall frivilligt.

Jag tror inte att du blir förvånad om jag säger att jag fortsätter myset här hemma även utan änglaspel och julgran. Att ha filtar, kuddar och mycket färg är som sagt inget som i sig är kopplat till jul.

Jag fick ärva en ljusstake från föräldrahemmet för några år sedan och den, med mammas godkännande, skulle jag måla om. Jag köpte härlig färg i november men konstigt nog fanns det inte en enda minut över i december så den målade jag nu efter nyår. (Jag ska göra ett eget inlägg med det då det kanske kan ge tips på att måla om träljusstakar.) Och att jag valde rött var inte för att jag ville ha ljusstaken som endast en röd julljusttake utan för att jag på riktigt gillar rött mer och mer. Du kanske såg min kalender igår? Jag har sett så mycket inspirerande inredningsbilder på sista tiden där hemmet kan gå i mestadels naturella färger som trä, grönt och kalk för att sen ha en enda knallröd detalj. Inte jul utan bara en vacker röd inredningsdetalj. Så därför ville jag ha den röd.

Och vilken perfekt brygga det blev från december och vårens tulpaner. Så nöjd är jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.