Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 februari, 2022

Firade livet i Skåne med loppis, kondis & mellomys

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

I fredags hoppade jag och tre vänner på tåget mot Skåne för att möta up vår vän som flyttat till nytt hus med familjen. När nu restriktioner släppt så ville vi absolut fira detta på bästa sätt: tillsammans en hel helg. Och liksom då fira livet, det nya livet i det nya huset och att vi faktiskt har 25-årsjubileum då vi lärde känna varann 1997.

4 timmar på ett tåg var som en kvart när man är 4 vänner som måste få prata igenom allt som hänt. Och det räckte sannerligen inte med endast dessa 4 timmar för hela helgen blev det prat och skratt i högt tempo.

Vi landade rätt in i ett härligt fredagsmys som vi tillsammans plockade fram godsaker.

Katten Tigra är den mysigaste katten jag någonsin träffat. Hon liksom omfamnade oss alla och la sig tillrätta i alla knän hon kunde.

Så mycket gott och många långa samtal följde. Vi var dock alla slut som artist och la oss tidigt. Det där med mammor och sömn ni vet…

Startade mjukt utan stress. En långsam långfrukost.

Katten Mys visade upp att hon minsann också var gosig. Bara lite mer reserverad.

Vad hade vi för plan för dagen? Loppis så klart. Vå värdinna hade letat upp ett antal loppisar så det var en diger turné vi hade framför oss.

Men först en tur i trädgården till huset då vi kommit på kvällen när det var becksvart och inget syntes. Nu såg vi hur fantastiskt det var här. Huset är en gammal skola som sedan kommunen gjorde om till ett kommunhus med café och trädgårdsservering.

Jag har då aldrig tidigare sett ett växthus som en igloo men tycker fler borde ha ett. Så fint.

Tidigare ägare hade lämnat en massa så här är det bara att börja odla. Men nu till loppisarna!

Det är verkligen skillnad på Stockholmspriserna. Det var farligt här då det var lätt att förköpa sig, i mängd alltså, för det var så billigt. Om man jämför då alltså.

Denna loppis var en fabrikslokal på hela 1000 kvm och det var så otroligt mycket saker överallt i rum efter rum och i två våningar.

Så fantastiskt fint med olika mönster i olika färger. Samma samma men olika.

Älskar sådana här loppisar där man lagt energi på att visa upp sakerna fint.

Jag blev lite förtjust i dessa fat för bakpotatis men köpte dem inte. Vilket jag grämde mig över för på nästa ställe…

Hittade jag bakpotatisskedar. Hur kul är det inte att liksom ha sitt lilla bakpotatiskit??? Men, då jag kanske gör bakpotatis var 7.e år är det liksom ändå inget att köpa för mig.

Erikshjälpen i Kristanstad

Jag köpte två glasskålar för att komplettera min lilla samling jag har och jobbar på. Tänker min sommarfrukost i dessa.

Vår värdinna hade plan på att vi skulle äta lunch på ett smörrebrödställe i stan men den hade lördagsstängt tyvärr. Tur då för oss att Erikshjälpen faktisk sålde goda mackor som i min värld helt klart kunde gå för smörrebröd. Saknade ölen och snapsen bara…

Efter en flertalet loppisar till var det gofika.

Och det var ett riktigt kondis vi ville till. Det blev Duvander.

Jag var sugen på exakt allt bakom glasdisken och hade svårt att välja. Himla bra då att det fanns miniatyrer så jag inte behövde välja allt för mycket.

Väl hemma igen gjorde jag små varma shots med Fireball, varm äppelmust och grädde. Fireball smakar kanel så jag tänkte att det skulle bli som en flytande äppelpaj. Och ja nästan kan jag tycka. Var himla god men jag ska inte vispa grädden så hårt nästa gång. Väldigt svårdrucket då när grädden blir som en propp och sedan riskerar allt att falla ner i munnen på en gång. Fire blev det också i kaminen.

Till detta hade jag musikquiz med frågor på film- och tv-seriemusik. Ja det jag skrev om HÄR.

Middag avklarades för att sedan hinna till Mello. Ja det kan man ju bara inte missa.

Men förlåt vad jättedåligt det var. Ingen låt var bra, showen var så tråkig och jag var så besviken. Jag vet att detta bara är deltävlingar och det ska vara finalen som är den stora grejen men det blir inte kul när det är halvdant. Per Anderssons lilla inhopp var bäst enligt mig.

Men vårt soffbord och dess innehåll var det inget fel på!

Sen satt vi uppe sent och pratade länge. Nu när vi var utsövda fanns det energi helt klart. Men sen var det god natt för det var ju en dag till vi skulle fylla!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.