Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 mars, 2022

Söt frukost på Rosendal med Billgren & Wood

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

När det kommer en inbjudan om att få komma på en pressfrukost på stans mysigaste ställe: Rosendal där två av mina favoriter Elsa Billgren och Sofia Wood skulle inspirera och presentera var jag inte sen att svara ja.

Sen visade det sig att mars bjöd på en av de härligaste vårdagarna och solstrålarna verkade aldrig ta slut, samtidigt som frosten låg vackert på marken, så bara det gjorde ju dagen fantastisk i och för sig.

Alltid lika underbart på Rosendal. Ja kanske inte är den med de grönaste fingrarna men det är ju mer än bara odling. Det är alltihop med maten, miljön, upplägget, stämningen och stilen man gillar.

Jag hade tagit på mig min tydligaste 70-tals look. Att klä sig ljust känns så rätt. Och det var jag inte ensam om att tycka för nu är det verkligen ljusa färger på var och varannan människa. Vitt, äggskal, beige osv – är det vårens trend???

Elsa och Sofia hade parat ihop sig med Dansukker som nu lanserar sin nya förpackning. En förpackning som ska vara tydligare för köparen att det är en helt svensk produkt. När Svenska sockerbolaget AB gick ihop med andra företag så byttes namnet till Dansukker vilket kanske inte ringar så svenskt. Men det är fortfarande samma svenska socker. Så nu är det ny design och som sagt fortfarande 100% svenskt, eller skånskt om man ska vara ärlig, socker i förpackningen.

Innan presentationen njöt jag av allt det vackra inne i växthuset.

Sen blev det till att njuta av frukosten. Vid detta laget var jag vrålhungrig.

Men vad är det som ligger under den blå handduken…?

Jo, Elsa och Sofia fick i uppdrag att baka en kaka av två gamla hederliga svenska bakklassiker. Många saker att välja på där men det blev den hederliga bullen och morotskakan som slogs ihop. Det blev en morotsbulle, se receptet HÄR.

Och den fick vi själva toppa med gott och fint!

Härligt gäng att starta dagen med: Ulrika, Elsa, Beata, Sofia och så jag. Och visst ser vi ut att vara med i samma klädkampanj. Så galet matchiga vi var!

Härliga leftovers. Men det fanns inte plats för mer nu. Så jag Ulrika och Beata tog en promenad tillbaka i stan längs med Djurgårdskanalen och på Strandvägen i solen.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.