Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 maj, 2022

Valborg som blev jobbig

Halloj, fick du en fin helg, valborg och första maj? Hoppas det och att veckan nu startat fint!

Igår första maj var en dag i trädgården och solen. Bara räfsa och rensa. Inte behöva tänka så mycket och ta allt i min egna takt. För det behövdes efter denna valborg. Den blev jobbig. Men inte på ett dåligt sätt utan det var den första valborgen här i vårt område där jag behövde jobba.

Femmorna i skolan är varje år ansvariga för valborg och allt runt det och det är dotterns årskurs så nu var det dags att jobba. Då storebror som går i sexan missat detta pga pandemin var det första gången vi skulle vara med och driva detta. Eller andra iofs då jag ju är uppvuxen här och även jag som femma fick vara med och jobba på valborg. Men då var det lite mer blygsamt upplägg med endast kokt korv och kokosbollar till försäljning. Ingen läsk eller kaffe, inga bakverk, ingen fiskdamm eller lotteriförsäljningen. Och verkligen ingen grillkorv eller hamburgare. Bara kokt korv och kokosbollar. Nu när jag tänker på det så skulle jag säga att kokosbollar är för mig väldigt mycket valborg.

Månader av planering och fix med sponsring, inköp, fixande av grillar och eldragning var nu över och nu skulle det bli av. Och vad så in i bomben bra det blev. Kanske att brasan dock blev lite liten men där var villaföreningen med och sa att den skulle vara liten.

Jag brukar alltid ha med mig min riktiga kamera men då det var en valborg där fokus var på att jobba och inte plåta så blev det en valborg via mobilen. Samma bilder men inte lika mycket känsla i. Saknade min riktiga kamera för att mer fånga stämningen. Blir så platt i mobilen. Men ni fattar nog.

Storebror och lillebror fick vara med på plats fast de kanske inte alls var sugna på att spendera överdrivet lång tid på en kall och blåsig strand. Maken var bortrest så de fick liksom ha koll på mig och inte tvärt om som det brukar vara. De är stora nu.

Alltså jag tror vi klassföräldrar ska starta fik. Vilket fikabord det blev.

Och det vinstbord för lotteriet var inte dåligt. Ett presentkort på delikatesser för 1250 kr, bowlingkväll, lyxchoklad, middagsdejt på lokala krogen och en massa härliga grejer. När kvällen var slut var även prisbordet slut. Det hade jag aldrig trott.

Sedan var det då en enorm sammanplockade grillar från alla föräldrar och massa korvar och burgare grillades på löpande band.

Lokala körer sjöng fint och jag lyckades springa snabbt från mitt uppdrag för en bild. Jag var brandvakt mellan 17.30 och 20.00. Nu skulle den inte tändas för än 20.00 men det är minst lika viktigt att vaka över brasan så ingen lägger något där som inte bör eldas upp. krav från brandkåren som ger tillstånd.

Mitt uppdrag var även att ta hand om femmornas fackeltåg som avlutades med att alla facklor slängdes i brasan för att tända den.

Ett mycket pirrigt och spänt gäng gick stadigt med facklorna. Detta gjorde de så bra och var riktigt modiga.

Och på en given signal slängdes facklorna. Poff vilken brasa.

Sedan gick jag upp på kullen för arbetspass två:

Ta hand om fiskdammen. Alltså detta var så kul och mysigt. Från de minsta fiskarna till de där truliga tonåringarna som liksom inte ville visa att de minsann tyckte det var kul fick napp.

Brasan brann snabbt ner. Tror nog att det var den minsta brasan jag sett. Hoppas vi kan (få) ha större nästa år.

När alla fiska var uppfiskade hjälpte jag till i caféet. Och det var en himla rusch. Så himla kul att skapa detta. Och wow vilket gäng vi var. Alla bidrog så himla mycket och bra. Så fantastiskt att kunna få ihop oss som aldrig setts. Våra barn började mellanstadiet under pandemin och vi har aldrig träffats tidigare. Inga avslutningar, ingen lucia, inga klassdiscon. Nu lär det bli massa av denna vara.

Nu är det måndag och jag ligger efter med en massa jobb och sömn känner jag nu. Lite trött i hjässan men är så glad och tacksam över både helgen som var, att den faktiskt kunde bli av och den jobbvecka jag har framför mig. Så mycket kul och jag ska försöka hinna med att berätta om allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.