Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 maj, 2022

En helg i maj – helt tom men ändå fullproppad

Men hallå! Vad otroligt seg jag är just nu. Jag skulle vilja skylla på pollenallergi eller nån spännande renovering som tar upp all energi och tid men det kan jag inte. Jo, jag har mycket jobb men inte så att det svämmar över utan det är jag som liksom drar ut på allt och i slutändan känns som jag har jätteont om tid. Får skylla mig själv.

Vad jag vill ha sagt är att jag är ledsen att senaste veckan varit en dålig bloggvecka. Jag har så många inlägg i huvudet och i kameraarkivet men får inte den berömda baken ur. Och när det drar ut på tiden tänker jag “vem vill se och läsa om det där nu…?” Okej, nu ska jag sluta. Och så ska jag få ner min sköna helg här. Den som var helt tom men ändå fylld. Roligt hur det kan bli.

På fredagen var jag ensam med lillkillen då dottern var på basketcup och storebror fått en show i födelsedagspresent att gå på med maken i stan. Så vi drog till Brödernas här i området och åt stora hamburgare så det sprutade ut genom öronen. Mother of the year-pokalen kunde blivit min där och då…

Lördagen som kom var allt annat än solig och varm. Det där fixet i trädgården var inget som lockade men det gjorde inget faktiskt för vi hade en massa planer för inomhus-fix ändå.

Men först en skön frukost med tidning och Ring så spelar vi följt av Melodikrysset. Varje lördag samma ritual!

Dottern var som sagt bortrest, maken tog sovmorgon så det var jag å killarna i köket. Äldste sonen gjorde som brukligt en helgmacka. Dvs allt på!

Men när de ätit upp snabbare än man kan säga “diskborste” var jag ensam igen.

Jag, min tidning, en rykande kopp kaffe och lugnet. Inte illa.

Men sen var det full fart. Två uppdrag hade vi denna lördag: få ordning på alla tavlor, posters och bilder som borde sitta på väggarna men av någon anledning hamnat i högar, kassar och förråd.

Ett sådant där ångestprojekt som vi dragit oss för länge men det är så konstigt, när man väl sätter igång så går det fort.

Tavlor flyttades, tavlor kom upp och bilder/prints planerades för inramning.

Det dåliga vädret försvann och solen lös starkt. Kanske det blir bra på söndagen ändå?

Och uppdrag två: åka till byggvaruhuset och köpa sådana där sjukt tråkiga saker som kraftigt lim, en rörtång, utemöbelöverdrag, algtvätt osv. Sjukt deppigt men skönt att liksom göra.

Väl hemma igen så drog storkillen på kalas så då var det bara lillkillen kvar med sina föräldrar. Ett tag för sen skulle maken resa bort så det blev en god men enkel middag i köket. Fläskfilé med svampsås och kokt potatis.

Bra bild va? Du får lita på mig att det var gott.

Efterrätten var enklast tänkbara – strut från skafferiet och glass från frysen.

Sen var det tv-mys för mig med en son, senare två söner och jag somnade rätt hårt i soffan. Ryckte upp mig för att lägga sönerna som båda skulle ha matcher tidigt söndagmorgon.

Men väl på söndagen var äldste sonen för hostig så han fick stanna hemma nedbäddad. Solen lös dock starkt och friskt.

Lillkillen hade dock match där han fick stå i mål i två halvlekar och anfallare i en. Han är bra på både och. Och som back. Och mittfältare… Han fixar allt, ha ha.

Nu skulle det fixas i trädgården. Och jag som inte alls har koll på saker planterade ut både det ena och andra bara för att jag kände för det. Går det så går det, tänker jag. Här är det tomater.

Luktärtor, mangold och jordgubbar. Hoppas ni klarar er!

Birger. Min ständige följeslagare.

Den hostige sonen fick andas lite frisk luft ett tag i soffan.

Jag serverade korv på det snyggaste sättet någonsin.

Blir ju roligare då av något så enkelt som stekt korv med bröd.

Nu hade jag fått upp farten och planterade om min favoritväxt – pillerfikusen. Det var på tiden. Hade ju ingen jord kvar alls i krukan. Den har ätit upp allt.

Detta är det roligaste sättet att rensa ogräs – jag eldar upp det. Med en gaslåga så bränns ogräs mellan stenplattor bort. Sjukt satisfying måste jag säga.

Min mamma hade filminspelning i sitt hus och behövde hålla sig bort ett tag. Hon fick äta restmiddag hos oss.

Gårdagens kokta potatis blir rolig igen om den mosas lätt, får olja och salt på sig för att sedan grillas lite i ugnen. Mums så gott!

Och så då resterna från middagen kvällen innan. Den jag då inte fotograferade så snyggt. Lite bättre denna gång.

Ja och sedan var det hämta lillkillen som var hos kompis, sortera helgens tvätt, välkomna dottern från basketlägret där hennes lag kom till kvartsfinal (!!!!) och brotta ner barnen i sängarna. En helg av inget men en massa.

Känner du igen dig? Inget har liksom gjorts som syns samtidigt som det är en massa på to-do-listan som kan strykas.

Och nu är det måndagskväll, maken fortfarande bortrest och jag har orimligt mycket att göra samtidigt som jag bara vill slappa. Vad är det med mig? Är det pollen ändå??? Skulle vara härligt att skylla på något…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.