Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 maj, 2022

Saker som jag sett & det som fastnade

Det har varit veckor av pressvisningar senaste tiden. Jag är rätt bra på att lägga upp på stories i Instagram och sedan liksom fastna där. Bloggen var förr det givna mediet men sådan skillnad nu. Att dt där man möter i stunden ska också upp i stunden, på instagram stories. Och som du vet så älskar jag bloggen och känner alltid en skönare känsla på denna plattform. Lång utläggning för vad jag vill ha sagt – att jag har några saker som jag mött och sett senaste tiden som jag ändå vill förmedla även om det släpar lite i tiden.

 

Svenskt tenn New Dawn

Det var en vacker morgon och Svenskt tenn visade sin utställning New Dawn med flertalet designers involverade med nya produkter. Läs mer HÄR.

New Dawn, ny gryning, nya tider, nytt ljus. Är ju precis det vi nu letar och suktar efter.

Och när vi fick kliva in i utställningsrummet så var det en vitaminkick so slog emot mig. Vilka underbara färger och vilken härlig energi.

Visst vill man slå sig ned här? Jag bara älskar mönstren och färgerna.

 

Boomerang på Åhlens

En annan morgon var det också en frukostvisning. Det är så när det är visning i företagets butikslokaler – att det är visning i ottan så när butiken öppnar är visningen slut. Och ja här var det Boomerang som öppnade upp sin nya butik på sin gamla plats på Åhlens City.

Boomerang med sina klassiska kläder som ska leva med dig i en evighet. Bli din vän, så ska plaggen kännas och upplevas.

Med sin ikoniska knapp. Ett tecken på kvalitet och hållbarhet. Material som håller för användning, design som håller stilen länge.

Med mina två instagramvänner Hanna och Ulrika som just blivit med bloggar igen, kolla in dem på stubben. Kul med bloggare som blev influensers och satsade på instagram och nu är tillbaka med ett ben i bloggen igen. Heja bloggen!!!

VDn Karin Salegård visar upp det allra bästa med butiken på Åhlens. Nämligen Boomerangeffekten. Här kan du lämna in dina gamla Boomerangplagg och de säljs igen som vintage. Så bra.

 

Tareq Taylor gör egen köksserie

Tareq Taylor, Sveriges allra största favorit just nu som är med precis överallt har lyckats få tiden till att designa en egen serie köksprodukter. Och det har han gjort med den äran. Jag är så imponerad.

Här är det bakartiklar men serien är allt från köksslev till stekpanna. Det är banne mig rubbet han har skapat.

Det var tydligt att han brann för detta och vilka utmaningar han och teamet stått inför. Både med en pandemi som kom mitt i produktionen och att leta material som är hållbara. För det är detta som imponerar. Inget har kallats på vad det gäller materialen och tänket.

Favoriter är skärbrädorna med sned kant. Det gör att de kan ställas bredvid varann och liksom kilas ihop så du kan få en superlång skärbräda för servering. Eller kökssleven med mjuk kant så den även kan användas som slickepott. Multifunktioner – det gillas.

Men vinnaren är denna stekpanna: OnePan. Världens första helt cirkulära stekpanna. Den är skapad i återbruksmaterial, keramisk stekyta, levereras i papplåda och gammalt örngott från hotell. Men grejen är att när du som köpare känner att pannan är sliten och behöver lite uppfräschning så skickar du tillbaka den i lådan och en ny skickas till dig. Den gamla tas emot, handtag skrivas av och pannan får sig en renovering. Pannan sätts ihop igen och är som ny. För en ny ägare. Detta!!! Gillas.

Så klart gillas det även att Tareq bjöd på en massa gott. Som minisemlor. Jajamen, semlor i maj!

 

Pressvisning hos EK PR

Sedan var jag bjuden på en instim lunch hos EK PR där några av deras kunder fick presentera sina nyheter.

Det nya företaget Orgnzd presenterade sin nya hylla. En funktionell hylla du komponerar efter eget behov. Tänk Stringhyllan tagen till 2020-talet och inte väggfäst. Jag blev väldigt glad i denna. Så användbar, stilren och funkis!

Sedan vet jag inte märket på vasen längst upp men för mig personligen med smala fönsterbräden blev jag intresserad av den. Stor och vid men längsgående. Bra för oss som sagt med smala fönsterbräden.

Vargen och Thor presenterade sina produkter och det var en ny bekantskap för mig. Dessa fiskbensmönstrade bestick fångade mitt intresse. Och hela deras företagsfilosofi. Grundaren saknade startkapital och ställde upp i en tv-tävling på 4.an “Upp till miljonen” och vann 500 000. Där kom startkapitalet och nu är de i full gång och jag anar en succé.

Magiskt god lunch serverades från Doma av Tea Malmegård. Inte bara en magiskt vacker rätt utan även en helt enastående rätt. Så gott.

 

Ja det var en hel del av det jag sett. Och det är visningstider än. Det är som om pandemins kork har dragits ut och ketchupeffekten är total. Alla företag som suttit och väntat på att få lansera, visa och berätta om vad de gjort under tiden är nu ute. Kul men också mycket på en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.