Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 maj, 2022

Fredagslådan med musik- & matfest

Hej fredag och snart helg. Förra veckan blev det ingen fredagslåda men nu så, nu blir det av och den är fylld med saker för JUST NU som jag vill tipsa om. Arkivet är stort, djupt och fyllt så det är så synd om de där tipsen och inläggen som ingen ser. Jag lyfter fram det som jag vet fortfarande kan inspirera och kännas aktuella.

Så, vad kan lådan vecka innehålla då? Jo sörru…

Europeisk musik- och matfest

Det går ju inte att inte prata om den stora musiktävlingen imorgon. Eurovison går äntligen av stapeln. Som familjen Lyth har längtat efter detta. Och vi har bjudit in kära vänner på knytis för att äta gott och sedan titta på denna europeiska musikfest.

Du ska titta HÄR så kan du också göra ett europeiskt knytkalas med mat från hela vår kontinent. Det blir den roligaste matbuffeen du kan tänka dig. Jag ser fram emot många överraskningar.

eurovision

 

Rabarber för hela slanten

Vad är det nu som redan kan skördas i många trädgårdar, balkongkrukor och kolonilotter? Jo det är ju rabarbern, denna efterlängtade rödgröna stjälk. När första bettet av en nybakade rabarberpaj tas för säsongen är det som att tända första ljuset i adventsljusstaken. Nu är det nära för sommarlediga dagar med barfotaliv och svalsång.

rabarberpaj med toscatäcke

Klicka HÄR får du världens bästa och knäckigaste rabarberpaj, rabarberkräm, kakor mm.

Vi är glada i de rabarberplantor vi fick ärva från tidigare husägare men det är ju så bra att butikerna fylls med en massa rabatter för de som inte har, eller om man skördat upp sin egna dos.

 

Vackra viol – ät den!

Något annat som nu poppar upp ur marken här omkring är violer. De är ätliga och har en god liten smak. Jag minns när jag var liten och vi plockade dem och åt. Det var något lite busigt för det var mest kul än att man som barn tyckte det ar supergott.

Men nu är jag vuxen och använder dem på annat sätt. Testa att göra smaksatt socker av dem, pressa och ha på kakor eller bara dekorera dem på en morotskaka tex. Vad vill du göra?

 

Släpp allt och dra till skogs!

Vi har här hemma haft intensiva veckor. För barnen har det varit nationella prov, massa matcher, cuper med övernattning och kalas. För oss vuxna är det fullt ställ på jobb och makens jobb ska tydligen kompensera två års frånvaro av resor och konferenser så han har knappt varit hemma på flera veckor. Jag tror inte vi denna helg heller komma hinna ta en familjedag i skogen men oj vad jag längtar efter det. Behöver det. Jag får titta på gamla inlägg och hålla öppet uppe. Kanske ska ställa mig barfota här ute på allmänningen och blunda, låtsas.

 

Sjung om studenten

Jag kan se att det planeras studentfest nu i vårt land. Och jag vet inte om det är för att pandemin gjort att de senaste årens frånvaro av mottagningar av detta slag gör att man nu slår på stora trumman men jag har aldrig sett så mycket trafik till mina studentinlägg. Eller så är det google som fattat att de ska skicka hit alla, ha ha.

Jag har en massa tips för student- och examensmottagningar, trädgårdsfester och plockmiddagar mm. Kolla in DETTA inlägg så hoppas jag du kan få inspiration till lite av varje.

enkla snittardukning student

 

Minns det firande som var

Idag fyller maken år (tjoohooo!) och förra året var det 50-årsfirande mitt i en pandemi. Vi gjorde så gott vi kunde och det blev en magisk dag som jag nu minns med värme. Det pandemin gjorde var att vi delade upp firandet på flera dagar. Mer jobb för oss men så mycket mer tid man fick föra alla nära och kära. Det är något jag vill ta med mig.

 

Önskar dig nu en fin helg och kom igen nu Sverige! Nu tar vi hem Eurovison igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.