Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 maj, 2022

2 års letande är över. Pepparkvarnen är min!

Om du följt mig vet du att jag gillar att gå på loppis, (egen kategori HÄR) leta på second hand och gå i välgörenhetsbutiker så som Myrorna, Stockholms Stadsmission, Läkarmissionen, Erikshjälpen mfl. När jag är i stan och går på möten eller har ärenden så tar jag som oftast en omväg för att slinka in i någon av ovan nämnda butiker. Nu mer är det inte för att köpa mer, jaga fler saker utan snarare för att komplettera. Jag har fem underbara antika champagneglas – det hade varit härligt med ett sjätte, som exempel.

Sedan finns det saker jag har på önskelistan som alltid ligger i bakhuvudet och jag hoppas att jag ska finna men det är så sällan det sker. Men hallå! Nu gjorde det ju det.

Jag har i över två år önskat en pepparkvarn i silver för det är ju så himlans snyggt att ha på det dukade bordet. Den där restauranglooken jag gillar. Nu kostar en sådan 2000 kr så det har inte känts aktuellt med den ny. Men kanske en second hand eller loppis???

Lyckan. Och i sin förpackning dessutom. 199 kr. Det får man väl säga var ett kap???

Och sen, när jag gick för rekvisita koll så hittade jag den nya. Som sagt, väldans dyr.

Med putsning så var den som ny. Ok, kanske inte var den bästa kvarnen men ut kommer malen peppar och det är väl det enda man kan begära av en pepparkvarn????  Även om det är en liten mängd, ha ha. I köket har vi Rolls Roysen av kvarnar som vi fick i bröllopsgåva. En får duga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.