Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 juni, 2022

En nationaldagsfika & -middag

Jag har tidigare skrivit om och pratat mycket med de jag möter om att nationaldagen är så härlig för den är helt oskriven. Inga ritualer eller tydliga gamla traditioner som sätter krav eller ramar. man måste inte äta sill, sätta på tv,n kl 15.00, skapa jättebrasor eller karva ett gäng pumpor. Du skapar egna traditioner, bra va???

Jag kommer dock med en spaning: nationaldagsfikan. Av vad jag har sett genom åren och hört för i år var det att det är fika som gäller. Den nu mer världskända Swedish fika som har fått en egen hastag faktiskt. Jag kollade nu på Instagram och där finns himlastormande 152 000 bilder med hashtaggen #swedishfika faktiskt.

När nu nationaldagen är en dag som flyttar veckodag till skillnad från midsommar så kan det, som i år, bli en vardag med en duktig arbetsdag efter så att dra ut på landet och få en-två vilodagar efter ger inte riktigt utrymme för klackarna i taket. En fika med nära och kära blir väl då ett himla trevligt sätt att fira vårt land.

Vi hade en familj på lite olika håll i helgen så måndagen var ett uppsamlingsheat och sedan ett härligt fika-knytis i vänners trädgård något kvarter bort. Kunde inte tänka mig mysigare eftermiddag.

Sedan hade vi en restmiddag hemma och som tur var var det massa sillar där i kylskåpet också. Inte alls min mening att skapa ÄNNU en högtid där man ska äta sill men jag älskar ju sill, ha ha.

Det var sol och den värmde men vinden var rejält kall. Vi har faktiskt inte en enda gång ätit ute i vår trädgård. Det liksom knakar i mig. Så här års brukar vi äta ute varje dag. Skol- och arbetsdagarna avslutas med sommar men det ser ut som om vi får vänta lite till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.