Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 juni, 2022

Vackra iskuber med ätliga blommor

Vackra iskuber med ätliga blommor är både en vacker och passande detalj till sommarens fester. Så här års vill man ju bara ha blommor precis överallt. Och nu när det faktiskt är nationaldag idag samt tider av studentmottagningar och examensfester så tänker jag att det faktiskt blir väldigt effektfullt om man bara använder gula och blå blommor.

Det finns mängder av olika ätliga blommor, se DENNA lista men på mitt torg sålde de bort lite överblommade penséer till vrakpris. Perfekt, riktigt gula och blå blommor var fixade.

Och en blommande oxalis hade jag också hemma. Så vackra små gula klockblommor.

Jag hade två blommor i varje kub så det skulle bli mycket färg och fyller på med vatten men inte helt fullt. Innan lådan ställs i frysen trycker jag ner blommorna under ytan. Efter en-två timmar i frysen fyller jag på med vatten. Det gör att blommorna hamnar mer i mitten av iskuben.

Riktigt effektfullt och somrigt med blommor i iskuber. Jag har tidigare visat när jag gjorde hela isblock, se HÄR.

Så somrigt detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.