Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 juli, 2022

Det går jättebra. Att sula om Birkenstock alltså

Jag har ett par silvriga Birkenstocks som jag bara tokälskar. Jag köpte dem 2019 och de har jag format genom användning så de sitter alldeles perfekt runt mina fossingar. Men sulorna är så slitna att jag nu går på korken. Det vill säga att jag inte bör gå på dem alls.

Men om de fungerar som sko men sulan är trasig – är då hela skon trasig? På en annan sko hade man inte ens ställt frågan för det är bara att sula om men på en toffla? När sulan går över hela skon och liksom är ett med skon – går det att sula om då?

Juli 2022. Skönt slitna och alldeles perfekta får mig.

Juli 2019. Helt oanvända och det silverfärgade lädret är som en spegel.

Jisses vad jag går snett alltså…

Värt att fråga proffsen så jag åkte in till Kungsholmen och min skomakare. Han som är så trygg och lugn varje gång jag varit där. “Jo men det går bra, bara att sulans mönster kommer bli ett annat.” svarade han. Och det är ju något jag verkligen kan leva med. Det är ju inte så att jag går å tänker på vilka vackra fotavtryck jag lämnar efter mig direkt, ha ha.

Och ta-daa! Som nya! Fast perfekt ingånga av mig så de är ju ännu bättre än nya.

470 kronor fick jag betala vilket ju är billigare än nya. Alla vinner på detta!

Comments (6)

 • Bra idé Helena! Har precis beställt o ska hämta ett par nya, men då har jag ärvt dem efter mamma så de har hållit sedan typ 2003! Fatta vilken PPA (pris per användning) De har jag ju dessutom velat spara – ingångna av både mamma o mig, men nu är de slut även ”ovanifrån”. Kanske kan spara dem på landet…
  Ha en fin sommar! ☀️

  • Ha ha, skorna som bara ger och ger. Härligt. Och fint att ha kvar dem från mamma <3
   Då får vi spatsera i våra nya och nygamla dojjor i backarna här.

   Kram
   Helena

 • Hej!! Jag bor i Stockholm och skulle också vilja byta gummisulan! Vilken skomakare på Kungsholmen är det? Vill inte chansa och det blir dåligt nu när du har så nöjd 😄

  • Åh, nu har jag inte namnet men det är skomakaren nära St.Eriksbron, på vänster sida om du har Fridhemsplan i ryggen.
   Lycka till.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.