Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 augusti, 2022

Bada mitt i Köpenhamn & matmarknad på Broens gadekøkken

Att semestra i en storstad mitt i sommaren ger att man liksom läser väderapparna på ett annat sätt. Man önskar inte se en bild sol utan moln eller grader allt för mycket över 20 men så klart vill man ju ha sommar. Så om nu man är i Köpenhamn, reser med badglada barn och det är sommarvarmt – då badar man mitt i stan!

Vi tog oss till Islands brygge havsbad.

Ett riktigt snyggt bygge men med några år på nacken färsk det för det var väldigt vad grönt och algigt det var. De stackars småbarnen hade tufft som först måste flytta på allt sjögräs för att simma i den lilla bassängen.

Men desto läckrare var ju hopptornet. Byggt som en båtförare med de klassiska hoppmåtten; ettan, trean och femman.

Dottern och kusinen angrep trean utan några besvär.

Svägerskan hade lokaliserat en food court lite längre bort så vi tog oss dit. Broens gadekøkken det vill säga Brons gatukökKort och gott så är det gourmetmat som har flyttat ut från restaurangköket till kajkanten, en mysig jätteservering vid vattnet.

Vi har ju hört och bespetsat oss på Reffen senare i veckan så detta kunde bli en försmak. Och så bra med olika sorters mat på ett å samma ställe då vi är ett stort gäng med olika smaklökar och storlekar på magsäckarna.

Återigen alla dessa växtligheter längs med och uppför husfasaderna. Finns det någon bok om detta? Skulle vilja grotta ner mig i allt det vackra.

Är vi framme snart???

Jajamen, efter en duktig promenad var vi framme.

Jag som snöat in mig fullständigt på musslor detta år valde moules frittes. Sen var det grekiskt, mexikanskt, italienskt för hela slanten på övriga gänget.

Avslutade franskt med crepes. Så klart!

Hur tar vi oss hem nu? frågade vi oss. Jo vi tar båtbussen så klart. Den ligger häråt, sa nån. och vi gick ditåt.

Vi hamnade då i spännande kvarter där det byggs och byggs om en massa. Här är det gamla lagerlokaler/lasthallar till hamnen som gjorts om till riktigt lyxiga radhus. Och vad jag gissar är det en kajplats per boende precis framför sig. Inte illa.

Kan man bada här frågade dottern. Vi var lite osäkra men då kom några killar på SUP.ar och vi svarade ja. Det gjordes bomben för glatta livet tills…

himlen öppnade sig. Vi med kläder på oss slängde oss in mot närmsta husvägg men tjejerna som var blöta hade ju världens fest. Till blixt och åska for som galningar över himlen. Då kom de snabbt upp.

Badbåten hade slutat gå där vi var så en snabb busstur hem för ett gäng blötingar blev det. Men mätta var vi så det blev bara te och mackor den kvällen. Smörrebröd faktiskt.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.