Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 september, 2022

Skörd från trädgården – liten men naggande god

Ja men jag måste ju bara få visa vad jag gick ut och plockade precis i trädgården i regnet. Tre tomater, två plommon och två äpplen.

Kors i taket kan man väl säga va? Jag hade en enorm skörd av mangold jag skulle skörda för ett tag sedan men den natten så var jag tydligen restaurang åt kvarterets rådjur. Buhu!!!

De flesta av tomterna lyser knallgrönt fortfarande och jag har inga stora förhoppningar om att de ska ta sig åt det röda hållet. Stekta gröna tomater får det väl bli då va?

Plommonskörden är det skralt med den med. Relativt nyinflyttade var det så vi kunde sälja men nu de senaste åren har det inte gått så bra. Ska trädet beskäras kanske?

Äpplen däremot verkar vi få massor av i år. Det har inte varit någon skörd alls att tala om där tidigare.

Ja så man kan väl säga att det inte är några mängder åt nåt håll men desto mer kanske jag uppskattar de små skatterna?

Nu tillbaka till jobbet. Ha det fint i regnet – om du har samma väder som jag.

Comments (5)

  • Tänkte bara tipsa om dina gröna tomater – om du inte gärna vill göra stekta gröna av dem. Om de inte har hunnit skifta färg innan frosten kommer, så plocka av dem och lägg dem luftigt på en bricka inne. De eftermognar snabbt och behåller i princip sin goda hemodlade smak. Alternativt – testa grön tomatmarmelad! Supergott till vinterns helgfrukostar. Finns massor av olika recept om du gör en snabb sökning. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.