Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 november, 2022

Fedagslådan är fylld av noventmys

Då har vi redan den första fredagen i november och det måste så klart ge en fredaslåda sprängfylld av novent tycker jag. En låda som fullkomligt osar av mys, stearin, varma drycker och lugn. En tid där det är du som bestämmer.

Ja ha med vad är novent då? Jo det har jag skrivit ett helt inlägg om HÄR så där får du mer info. Sen så var ju ett mycket uppskattat kapitel i min julbok också dedikerad novent. Vi är många som vill göra något av november, vi kan inte vänta till december.

Ok, nu kör vi!

Sjuarmad med singelarmar

Nu tänds det ljus och inte bara av myset och utan även med tankar på att spara el. Men mest myset. Jag måste bara börja med den bild och tips som kanske jag blivit lite synonym med – när jag ställde sju ljusstakar på rad som en klassisk sjuarmad ljusstake. Se mer om den HÄR. Den blev så poppis och hamnade på framsidan av min bok.

 

Sätt musik på novent

Ingen period under året kan stå utan en musiklista! För mig är verkligen musik en av de saker som sätter stämningen på den period vi är i. Och så klart har jag en lista för novent. Den är så bra att ha i bakgrunden nu. HÄR är den och jag spelar den på repeat.

 

Varma kaneläpplen gör gott för själen

Om du har en öppen brasa i ditt hem så gissar jag att den börjar användas nu. Gör knyten med äpplen, se HÄR och lägg där i glöden så får du garanterat en mysig november. Och så klart går de att göra minst lika bra i ugn. Sätt på en brasvideo på mobilskärmen så får du hela paketet.

 

Rosta kastanjer

Jag kan inte nog beskriva hur gott och mysigt det är med att rosta kastanjer i ugn. Om du inte gjort det så bara måste du. Och glöm för allt i världen inte smöret sen. Läs mer HÄR.

 

Afternoon tea värmande för kropp & själ

Detta är tiden då man gärna ses hemma med en gryta puttrande på spisen och ett glas rött i handen om kvällarna men kanske man inte orkar ha sällskap sent? Omställningen från sommartid till normaltid tar på sömnklockan så här i början (talar av personliga själ) så då kanske en eftermiddag kan passa bättre för socialt umgänge? Ta då en afternoon tea! Kolla in mina tips HÄR.

 

Pepparkaka för alla dagar

Visst får man äta pepparkakor alla dagar på året? Kan tycka att det faktiskt just är en sådan klassisk julsmak som ändå kan få finnas med på andra datum. Och då tänker jag så klart mest på den mjuka pepparkakan! Se mitt recept HÄR.

 

Noventgodis – finns det? Ja nu!

Så klart måste det finnas godis som är novent precis som till alla andra högtider. Juliga men ändå inte. HÄR har du mina favoriter.

 

Karamelliserade popcorn

Helt klart min favorit just nu. Inget är godare!!! Den perfekta kombinationen av salta snackas och sött godis. Testa DETTA nu!

 

Harry Potter genom november

Det är tredje året vi nu kör alla Harry Potter-filmerna i november. Varje fredag (eller lördag – beror på schema så klart) tar vi en film i taget. Det är det ultimata noventmyset tycker jag. och familjen. Och gärna då ihop med något gott från ovan nämnda lista.

 

Ja det var väl en diger lista ändå. Finns massa mer att säga om fårfällar, sköna tofflor och långa frukostar men nån stans måste jag hejda mig.

Ha en fin fredag och helg.

Comments (2)

  • Är kanske inte den bästa på att läsa i bloggen kontinuerligt, men jag vet att här kan jag alltid få inspiration till vad det må vara.

    Idag så hade vi ingen inspiration till middag. Men så tänkte jag Helena har alltid så mysiga charkbrickor och plockmat. Gick in och titta igenom lite inlägg, tog bussen till affären och plockade ihop till lite olika brunschettvarianter.

    Så tack för inspiration en seg fredag så här i höstlovstider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.