Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 november, 2022

Jag förvandlade gammal collegetröja till partytop

Att vi ska använda det vi redan har hoppas och tror jag de flesta av oss vid det här laget har förstått. Jag är lite av den sorten att jag använder mina kläder som de är och försöker variera dem genom att kombinera med olika plagg så de får fler användningstillfällen. Men att göra om dem, sy och förändra har jag inte gjort speciellt mycket, det ska erkännas. Det är nog att jag och symaskinen inte är de bästa vänner.

Men man måste ju inte använda symaskinen för att förändra kläder. Att klippa till och sy för hand med nål och tråd går ju hur bra som helst. Och det är det jag nu gjort med en vinröd collegetröja jag hade. Speciellt bra då collegetyg är faktiskt kan få vara “rått” utan att behöva fålla. Ja du vet ju hur jag gillar genvägar ha ha.

Ja här sitter jag och känner mig snygg i en gammal tröja!

Före och efter! Och nu ska jag försöka visa och berätta hur jag gjorde. Något kanske lite speciellt var att jag valde att ha kardborreband så att jag kan välja att vara utan axelpiffet. Men främst för att jag då kan tvätta tröjan, eller västen då snarare, utan problem. Axelpiffet tar jag då bort.

Jag förvandlade gammal collegetröja till partytop

Jag klippte av ärmarna precis vid sömmen och sedan klippte jag av en ca 12 cm bred del av ärmens bredaste del så jag hade två lika breda delar. Klippte upp dessa till två långa remsor.

Veckade och nålade för att sedan sy delarna till nån sorts plissering kan man kalla det.

Sydde fast ena delen av kardborrebandet på baksidan och ett dekorativt band på framsidan.

Andra delen av kardborreband syddes fast på collegetröjan. Klart och nu kunde jag fästa mitt axelpiff.

Kanske att jag nu faktiskt fått lite feeling för detta och är redo att våga mer. Så många fina plagg i garderoben som faktiskt kan få sig ett ansiktslyft. detta kan bli kul.

Har du gjort om plagg och kan komma med råd? Help en nybörjare out.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.