Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 november, 2022

Vika egna små pappstjärnor – fina till ljusslinga

Att vika egna små pappstjärnor kan snabbt bli beroendeframkallande. Enkla och så söta så dt blir snabbt en hel stjärnhimmel när du sätter igång.

Man kan bara inte ha för många ljusslingar i hemmet till jul. Det är alltid rätt med en ljusslinga precis överallt. Extra fint blir det om ljusslingan också har en vacker dekoration som gör det än mer till en juldekoration. Här har jag vikt enkla pappstjärnor och limmat runt ljusdiodrar på en tunn slinga. Från en osynlig slinga till en med stjärnglans. 

Dessa stjärnor kan användas till julgransdekorationer också. Sätt då på ett hänge och häng upp. 

Vika egna små pappstjärnor – fina till ljusslinga

Vad som behövs:
Kvadratiska pappersbitar
Sax
Limstift
Ljusslinga
Limpistol

Gör så här: Vik pappret på både diagonalen och rätt över så pappret blir vikt fyra gånger i alla väderstreck så att säga. Klipp till lite mindre än hälften på vecken från raksidorna in mot mitten. Vik mot de diagonala vecken så hörnorna blir till vikta spetsar.
Limma på insidan av en av de vikta flikarna och lägg över, omlott på det andra hörnviket. Det blir till en kon i varje hörn och en halv stjärna med fyra spetsar har skapats.

Gör en likadan och lägg de plana sidorna mot varann, limma ihop. Om pappastjärna ska användas på ljusslinga så läggs slingan mellan innan den limmas ihop och då med fördel används en limpistol.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.