Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 december, 2023

Dukning till jul i neutrala toner av det du har hemma

Snabba enkla dukningstips till jul? Här är ett.

Man behöver absolut inte köpa nytt och ha speciella juldetaljer för att det ska bli en maffig juldukning. »Man tager vad man haver« är en alldeles underbar devis i alla lägen. Med några få detaljer skapas stämningen och det kan dessutom ge en härligt lantlig, rustik juldukning.

Dukning till jul i neutrala toner av det du har hemma

Ta din favoritduk eller ett lakan för den delen. Det gör inget om det är skrynkligt, det är ju trendigt. Om du inte har några julblommor, använd små, gröna krukväxter och ställ längs bordet. Har du inga ljusstakar, ta krukor eller burkar och fyll med marmorkross, sand eller liknande och stoppa ner ljusen. För att få in lite rött, lägg röda äpplen, julkulor eller annat i hemmet som är julrött bland det gröna. Lägg till trä från skärbrädor, brickor och grytunderlägg för att få en varm känsla. Använd kökshanddukar i stället för pappers- eller linneservetter. Det viktiga är att få till en ombonad dukning som är annorlunda än den vardagliga.

Små bakformar, för mandelmusslor till exempel, kan lätt bankas ut med hammare och bli till små namnskyltar. Använd permanent tuschpenna eller sådan som är till griffeltavlor och går att tvätta bort så att metallplattan kan användas igen. Skriv gästens namn eller initialer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.