Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 november, 2022

Fy salis vad gott med physalis & vit choklad

Har du testat physalis i vit choklad? Om inte så grattis! Då har något helt fantastiskt framför dig. DU vet hur två saker gifter sig så bra, som pepparkaka och ädelost, äpple och kanel – så är det med physalis och vit choklad också. 1 + 1 = 3 som vi lärde oss i reklamskolan. Att det inte blir det väntade utan mer, enkelt förklarat.

Nu är varken physalis eller vit choklad tydliga julsmaker men på något sätt blir det jul ihop. Eller är det jag som har tomtar på loften 24/7???

Physalis & vit choklad

Ingredienser:
1 kaka vit choklad
2 askar physalis

Gör så här: Ta och öppna en physalis försiktigt så skalet inte går sönder för mycket och vik bladen bakåt. Ta ett grepp om bladen och snurra dem så de låser sig. Gör alla frukterna och lägg åt sidan.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg en värmetålig skål över. Bryt ner den vita chokladen och smält. Se till att vattnet aldrig kokar så kraftigt så det kommer i vatten i chokladen.

Ta en physalis i bladtofsen och doppa i den smälta chokladen. Lyft upp och låt rinna av lite och ställ sedan på bakplåtspapper.

Låt stelna helt, över natten är ett tips, och servera. Fina att dekorera bakverk som muffins eller tårtor med.

Ser nästan ut som vattenväxter där bladen vajar i vågorna.

Jag och barnen mumsade dessa igår, lite i förväg. Kanske ska göra en laddning till idag för första advent?

Första ljuset tänt. De superläckra röda bivaxljusen jag köpte i Berlin förra hösten. Jag såg dem i sin honungsgula förpackning och färgen röd och att det var fyra ljus fick mig att tänka på adventsljusstake.

Och i Köpenhamn i somras köpte jag dessa karameller. Det var väldigt vad mycket souvenirer jag använde nu då…

Ha en fin första advent. Hoppas din dag blir alldeles underbar.

Comments (2)

 • Hej

  Kan man använda mörk eller mjölkchoklad också tror du? Har du prövat? 🙂 ser så fina ut, blir nog ett tillägg till julbordets dessertbord!

  • Hej Emilia. Nej det har jag faktiskt inte. Physalis blir så gott medchoklad överlag så det borde bli alla tiders med även annan choklad. Du får testa och berätta för mig.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.