Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 december, 2022

Kristyrfigurer till paket & dekoration

Ett riktigt klassiskt julpyssel är kristyränglar – vit sockrig kristyr spritsad med en söt bokmärkesängel. Men så klart måste man ju inte ha en ängel på eller ens bokmärke heller för den delen.  

Som gammal frimärkessamlare har jag massa vackra, färgglada frimärken sedan tidigare och de är ju som bokmärken nästan. Och om man tänker att jag ska skicka ett paket, en julklapp, så ska den ju frankeras. Så tänkte jag och slog ihop till ett. 

Kristyr till änglar, bokmärken & frimärken 

Vad som behövs:
5-6 dl florsocker

1 äggvita
0,5 tsk citronsaft 

Gör så här: Knäck ägget och häll äggvita och citronsaft i en bunke. Vispa ner florsocker i omgångar. Kristyr till figurer bör vara kraftigare än den som man spritsar till pepparkakor så beroende på hur stor äggvitan är får du anpassa florsockermängden. Smeten ska bli rejält tjock men ändå smidig att spritsa. Lägg över kristyrsmeten i en sprits med stjärnformad tyllspets. 

Rita med blyerts runt det bokmärke, frimärke, foto eller annat du vill skapa kristyrfigrer med på ett bakplåtspapper. Spritsa på linjen och sedan en klick i mitten så det blir en heltäckande kristyrform. Lägg en bit snöre som ett upp nervänt U på kristyren om du önskar göra hängen av kristyrfigurerna. Lägg på den önskade bilden och tryck försiktigt fast. Låt torka helt. 

För dessa paket valde jag att limma fast kristyrfigurerna med limpistol över snöret. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.