Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 januari, 2023

Gott Nytt År!

Gott nytt år! Då var det 2023 och jag ser så fram emot året som kommer. Inte mycket jag vet än om de 12 månader, de 52 veckor som väntar men en sak vet jag – att min nya bok kommer ut 10.e mars och jag längtar så mycket. Så med det sagt så vet jag redan nu att 2023 blir bra.

Och något som blev mer än bra var varåt nyårsfirande här i Skåne med delar av makens familj. Fokus på god mat och mys. Precis som det ska vara.

Menyn var satt sedan innan och uppdelad på oss alla. Jag och maken var ansvariga för försnacks och förrätt och allt kom från havet. Sonen som är en hejare i köket var också med och fixade.

Jag kanske mest diskade och strålade av glädje.

Löjrom med smetana och gräslök på dillchips, Puffat rispapper med salmalax, soyamajo, vårlök och äpple samt stekta marinerade räkor.

Nyårsskjorta och nya julklappsbyxorna som aldrig åker av.

Förrätten blev kryddade och gratinerade musslor.

Mellan för- och huvudrätt hade barnen förberett ett Kahoot – dvs digital frågesport. Det var jättekul och verkligen ett tips för alla fester, att låta barnen skapa frågor.

Huvudrätten blev så klart räkor. I massor. Man kan inte kalla det för varmrätt då det ju är en kall måltid, ha ha, Men alltså vad gott det är med räkor. Och de som finns här på västra skånekusten är helt fantastiska.

Vi hade gärna också haft Möllekräftor men kilopriset var sanslöst högt så det fick vi stryka. Men i Stockholm hittade maken råa havskräftsstjärtar vilket ju blev en bra kompromiss. Ugnsgratinerade i massa smör och vitlök.

Diskbänksrealism inför tolvslaget.

Chokladfondant till efterrätt och charader långt in på natten. Jag tackade för mig kl 02 men övriga kollade på film till 04. Så med det sagt var det en skön sovmorgon här idag. Och hela dagen har varit lugn med promenad och varm choklad. Mycket bra start på året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.