Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2023

Blåsig & lugn första start på året

Jag har en vän som har släkt från Filippinerna och berättat att de har en sed, eller skrock – vet inte hur man ska kalla det, som säger att första dagen på året ger en visning på hur resten av året blir. Så till exempel ska man inte spendera pengar den 1/1 för då kommer året bli fyllt av kostnader tex.

Om hur 2023 blir utifrån min första dag så blir det kallt, blåsigt, gott och väldigt slappt. Inte mig emot faktiskt…

Efter en lång frukost och med en fråga om om vi skulle ta en vanlig nyårsdag, läs om dem HÄR, eller faktiskt se lite dagsljus så kom vi till beslutet om att en promenad med lite frisk luft ändå var att rekommendera.

Parkerade i småbåtshamnen i Höganäs och så fort vi lämnade bilen höll vi på att blåsa bort. Den fina promenad vi skulle ta längs kusten blev kortad. Det gick bara inte. Vinden var så kraftig så vi höll på att lyfta från marken. Men det blev ett roligt minne och när vi väl var inne igen var alla fyllda av energi.

Då vi alltid har filmmaraton på nyårsdagen och några i gänget inte sett Sagan om ringen så skulle vi klämma alla tre. Middag blev krämig pasta med räkor och havskräftor som blev kvar från nyårsmiddagen.

Så otroligt skönt att bara få slappa ändå. Efter ett december på högvarv så är dessa lediga dagar som värsta kuren för mig. Sover längre än vad jag någonsin gjort. Tänker inte på alla de förråd som ska rensas, jobb som ska göras eller måsten huset ropar efter. Jag har tillåtit mig att vara ledig på riktigt. Precis det jag behövde. Och behöver.

Det blev bara två delar av Sagan om ringen. När klockan var närmare 02 och jag sovit bort de sista 40 minutrarna så får vi ta sista idag. Men nu ska vi iväg igen för lite skön promenad. Bästa grejen ändå på lediga dagar.

Ha det gott så hörs vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.