Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 januari, 2023

Nu börjar min bok bli klar – snart smäller det! Jag får panik

Du kanske känner igen dig i det här – du har något spännande framför dig som legat långt i framtiden. Du känner “jag har gott om tid, jag hinner allt innan det är dags” men sen helt plötsligt så är det dags. Det lugn och den sköna känslan du haft byts ut mot panik och oro. “Hinner jag??? Har jag gjort allt jag ska och kommer jag göra detta bra?”

Det är där jag är nu. Min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri börjar nu bli klar och de sista bitarna ska sättas. Allt ska gås igenom, inget får missas. Hjälp, är allt verkligen med??? Det är för sjutton nästa vecka den ska gå till tryck!!!

Och sedan kommer oron – kommer det bli så bra som jag tänkt? Kommer de som tittar i den känna att den är bra nog? Jag kan vakna mitt i natten helt kallsvettig och bli så osäker. Sedan tittar jag igenom sidorna och bara älskar allt jag ser. Och sedan tillbaka igen till oron. Alla som gjort en bok känner nog samma men jisses alltså vilka kraftiga känslor det just nu far genom min kropp. Är man en känslomänniska så är man, bara att gilla läget.

Jag ihop med formgivare Annika och redaktör Susanna pratas vid hela tiden, skickar texter, bilder och pdf.er. Vänder och vrider på allt så att allt ligger som det ska. Så himla kul att göra det här ihop och se hur mina bilder jag tagit här hemma får landa på sidorna i boken. Det är en himlastormande känsla.

På väg till genomgång hos formgivare. Det är så kul att lägga pusslet på 240 sidor. Ska det uppslaget komma före det, ska den bilden vara större, kan den texten kortas osv. Blir man någonsin färdig?

Mina gamla jobb-hoods. Kommer du ihåg det jag skrev om denna plats? Läs HÄR. Känns fortfarande pirrigt i magen när jag tänker på det.

Och sedan var det möten här i den legendariska Bonnier-byggnaden på Sveavägen. Det pirrar till i magen varje gång jag plingar på dörren. Får jag vara här? Får jag verkligen ge ut en bok ihop med Bonnier? Jag är så tacksam över att de vill jobba med mig.

Först 2 timmar med marknadsavdelningen för att prata om jobbet efter att boken gått till tryck. När liksom akt två tar fart och boken ska hamna i handeln. Efter det blev det 3 timmars möte med redaktör för att gå igenom olika bitar igen. 240 sidor, över 500 bilder och jag vet inte hur många ord ska bli rätt. Spännande varje dag nu, ha ha.

Åh, nu blev jag så där orolig igen. Usch, detta är för spännande. Det är som om jag är på väg upp för första kullen på en berg och dalbana. Det ska bli härligt att svischa ner med kommer banan hålla…? Du fattar va?

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.