Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 april, 2023

Firat en 14-åring med golf & asiatiska matresa

Jag låter som en upprepande papegoja men jösses vad tiden går fort. Hur är det möjligt att vår fine son redan blivit 14? Och att jag varit mamma så länge. Det var ju nyss han började gå. Jag känner väl precis som alla andra mammor på jordklotet kan jag tro.

Detta skulle firas och när en födelsedag ligger på en söndag och det är påskdagen så är det fint upplagt för en heldag. Och när årets påskväder dessutom visat sig från sin allra finaste sida så tackar vi och tar emot.

Vår son föddes en skärtorsdag så han fyller väldigt ofta i eller i samband med påsken vilket gör att vi inte sällan är på resande fot på födelsedagen. När vi nu skulle vara hemma var det ett lätt svar på frågan “vad vill du ha för frukost på din födelsedag?”

Macktårtan så klart! Den har jag beskrivit HÄR.

Efter lång skön och god frukost, hälften av presenterna uppackade och köket städat tog vi oss till Brostugan för minigolf.

När jag såg pyntet utanför så kom jag på att vi varit här annan påsk. Och HÄR är det inlägget.

Pigga bollar, pigga spelare.

Jag är inte känd för att vara sportigt klädd skulle jag tro.

Nå vem vann, vem vann, vem vann???

Alla i familjen gjorde minst en hole-in-one utom jag men ändå lyckades jag hamna på silverplats. En mellanmjölksperson liksom.

Och det var premiär för solglasögon. En härlig dag, födelsedag, påskdag!

När man fyller år får man bestämma vad det blir för middag. Och var man ska äta. Sonen ville äta hemma med familjen och att iv tillsammans skulle laga lite olika asiatiska rätter.

Jag träffade nyligen den underbare Filip Poon och han gav sonen en bok som ju var som handen i handsken. Nu blev det flera rätter ur den.

Nu och några veckor till är det nästan omöjligt att äta middag utan solglasögon i matrummet. Solens strålar står rakt in här vid middagstid. Markisen vi satt upp är dessa dagar för kort, solen går liksom ner för långt till vänster. Men om några dagar så “går den ner rätt igen”.

Fjärde middagen på rad med fint firande. Man kan inte anklaga oss för att inte använda kök och matrum direkt.

Så mycket gott, så himla fint det blev och så perfekt. Så mycket vår fine son.

Sen blev det tårta framför tv.n i källaren. Perfekt födelsedagsmys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.