Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 april, 2023

Underbart middagsbesök hos Gurras i Göteborg

Om du följt mig ett tag så vet du att jag, och min familj, prioriterar att gå ut och äta på våra resor. Det är så många anledningar till detta; att få möta nya smaker och speciellt om man är utomlands där det blir ett sätt att möta ny kultur, att tillsammans sitta ner och samtala om både det vi upplevt på plats och vardagen hemma, att under dagen man turistar veta var kvällen, avslutningen, blir samt att faktiskt få låta sig njuta av en stund av att bli ompysslad.

Här i Göteborg hade maken sedan länge bokat bord på Gurras. Detta var något vi alla längtade till och såg fram emot. Och inte blev vi besvikna. Maten, lokalen, personalen och stämning var fulländad.

Perfekt med en promenad genom Göteborg för att riktigt bygga upp aptiten.

Och från den mulna dagen med regn vi haft så bjöd kvällen på en blå himmel och dramatisk solnedgång.

In i de mysiga kvarteren i Västra Nordstan letade vi oss.

Vet inte om det syns så bra men entren var ett runt rum med väggar av draperier och i taket hängde alla möjliga karotter, formar och kastruller. Kul.

Runda bord, det är trevligt det.

Lokalen är ett gammalt trycker tydligen och de mäktiga pelarna ska palla tunga tryckerimaskiner. Pluspoäng för golvet!

Denna drink rekommenderas varmt: Onedinlinjen. Med Linjeakvavit.

Menyn består av olika stora rätter så man beställer gärna flera olika och delar. Denna: friterad havskräfta var hela familjens favorit.

Jag brukar ibland få fråga om hur vi reser med barn, hur det är att gå på restaurang med tre små barn. (Nu är de ju lite större) Då vi gjort det från dag ett så är barnen väldigt vana vid att sitta på restaurang. Med minste sonen åkte jag å maken till Köpenhamn när han var 1 månad gammal, se det HÄR. Sånt man gör när man är “van” förälder och chill, ha ha. Han sov under bordet i sin liggdel hela restaurangbesöket och när vi skulle gå var det många som blev förvånade “har ert barn legat där hela tiden?” Är det sovtid så är det och då spelar det ingen roll om det är i Köpenhamn eller i sovrummet i Bromma.

Men det är så klart en annan sak med en 9-åring som har spring i benen. Så om vi föräldrar vill gå ut och äta på “finkrog” med barn så får vi vara beredda på att aktivera dem och ta med dem i vår kväll. Jag totalvägrar att vara den förälder som låter dem sitta med sina mobiler för då kunde de nog stannat på hotellet. Går vi ut så ska vi göra det tillsammans och uppleva stunden.

När vi var i Paris tex se HÄR, hade vi med olika små kortspel/frågespel men att ta fram pennan och rita på pappersservetterna är alltid bästa “vapnet” mot tristess.

Nu när de är 14, 12 och 9 skördar vi helt klart frukterna av att ha haft många resor och restaurangbesök tillsammans. Det är mysigt och vi gör det ihop. Men så klart får vi ju forma det så det passar även dem.

Små- och mellanrätter kom in en efter en och jag ska inte trötta ut med bilder på alla men oj så gott. Mycket asiatiska smaker och vi valde mest rätter från havet så en Göteborgs-asiatisk middag fick vi.

Efterrätter som fick alla tummar upp av barnen och energi att sedan ta oss hem till hotellet. Trötta och nöjda.

Sa god natt till staden med denna vackra vy. Vilken dag. Vilken kväll.

Comments (2)

  • Kristina Carlsson

    Ser supermysigt ut! Håller helt med om det där med barn och restaurangbesök. Vi har alltid haft vår dotter med på restaurang sedan hon var liten, och hon har haft sin egen lilla kasse med sig med pysselböcker, pennor etc, vilket har fungerat utmärkt! Nu är hon 14 år och uppskattar lika mycket som vi föräldrar att gå ut och äta. Hon äter det mesta, och testar gärna nya smaker och njuter verkligen av upplevelsen i sig, vilket är härligt för alla i familjen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.