Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 april, 2023

Rulltårta som minitårtor med pressade blommor

Och då har man fyllt år. Levlat upp och blivit en nivå bättre. Jag fullkomligt älskar att bli ett år äldre så här med lagom jämna mellanrum, jag blir alltid ett år bättre tycker jag. Mer erfarenhet, mer trygghet och mer ödmjukhet för livet.

Jag gjorde en middag igår för familjen och mamma, en lyxigare tisdag. Jag återkommer med mer från den för jag hade mycket kul när jag dukade och fixade men först ska jag visa tårtan. Eller tårtorna för det blev 6 st minitårtor istället.

Jag hade pressat penséer som jag visade HÄR och skulle göra en tårta med dem men ändrade mig i samma stund som jag knäckte ägg i bunken. Jag gör små tårtor istället. Och det blev ju himla kul.

Av en enkel rulltårta med jordgubbssylt blev det små minitårtor eller bakelser om man så vill. Och ett ljus i varje satte pricken över i. I all enkelhet rätt så fint.

Rulltårta som minitårtor, bakelser

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk

1/2 dl strösocker
2 dl jordgubbssylt
3 dl vispgrädde, 40%
pressade blommor

Gör så här: Sätt ugnen på 250˚C och lägg bakplåtspapper i sju plåt.Vispa ägg och socker med elvisp riktigt fluffigt. pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner med slickepott i smeten. Fortsätt med mjölken.

Häll ut smeten och bred ut med slickepotten i plåten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, var vaksam – det går fort.

Ta ut plåten och strö över socker, lägg på ett nytt bakplåtspapper och lägg över en stor skärbräda eller annan plåt. Vänd nu på hela altet så kakan är upp och ned.

Dra försiktigt bort bakplåtspappret och bred över sylt jämnt över kakan. Lyft upp ena långsidan av bakplåtspappret under kakan och för upp så att kakan börjar rullas. Fortätt rulla in och låt kakan sedan ligga i sitt papper och stelna, svalna – se till att rulltårtans skarv ligger underst.

Ta av pappret och skär till så många bakelser/minitårtor du önskar och ställ dem upp. Vispa grädde och bred över minitårtorna. Jag ställde varje rulltårta på ett glaslock som låg på en mindre glasburk så jag kunde snurra tårtan när jag bredde på grädde.

Placera minitårtorna på ett serveringsfat och dekorera med pressade blommor eller annan dekoration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.