Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juni, 2023

Bildregn från en somrig studentmottagning

Juni bjuder på så mycket skönhet. Alla blommor på både buskar och träd samt på marken blommar för fullt. Fåglarna sjunger så högt de kan och känslan av att ha hela sommaren framför en samtidigt som man står mitt i den. Den mest underbara tiden. Att då få åka iväg ett dygn för en maximerad sommarresa till västkusten är verkligen att ta ett rejält bett av sommarkakan och då samtidigt ha exakt hela kvar.

Hej då Stockholm. Vi ses imorgon igen.

Våra barn, att resa med dem är nu mer bara underbart. När konduktören i högtalarna i tågvagnen sa hur man skulle stuva undan barnvagnar slog det mig – jisses, det var längesen. Och samtidigt nyss ju! Syskonvagn och barnsele, skötväska och barnmat, leksaker och extrakläder. Helt bortglömt nu. Förr kunde en tågresa av detta slag kännas som en lång kamp men nu – vips var vi framme i Göteborg.

Och direkt till Saltholmen med spårvagnen för att byta till färjan till Brännö.

“Det är som om sommarlovet har börjat” sa den poetiske 9-åringen.

Maken hade bokat rum på Varvets bed & breakfast.

Vårt lilla hus, den sk ubåten. Mer maxad lite stuga får man leta efter. 5 bäddar på extremt liten yta. Om jag någon gång ska skaffa ett gästhus så är detta en bra förebild.

Platsbyggd våningssäng i ena kortändan och två singelsängar i den andra som kan flyttas ihop till en dubbelsäng. That’s it!

Så klart gjorde jag min tallriksmössa till brorsonen. Beskrivning finns i min bok.

Bagage lämnat i stugan och nu till brorsans hus och mottagningen.

Genidrag! Tortillas och en buffe med tacofyllningsdelar. Alla olika preferenser med kött/veganskt, laktos, gluten och allt däremellan ges det utrymme för.

Hela släkten får plats i mössan.

Min bror och svägerska är så generösa och ambitiösa. Allt hemmalagat och supergott. Dessa små ostpajer delade i halvmånar med toppings var underbara.

När man är på en av de vackraste västkustöarna och skärgården fullkomligt omringar en, havet hörs runt knuten så är ett äkta marint flaggspel givet som festpynt. Och absolut inget annat behövs.

Något jag älskar med sådana här mottagningar är två saker:
• Släkt och vänner träffas under väldigt lättsamma former, människor det kan ha gått flera år sedan man mötte får möjlighet att samtala på enkelt sätt. Kusiner får skapa sina minnen ihop och knyta band.
• Alla generationer som möts. Allt från 80+ till tultande blöjbebisar på samma fest skapar en sådan härlig stämning. Storkusiner får bli idoler till de små, en faster får uppdatering av brorsbarnens nya liv och äventyr. Farmor/mormor är med i samma festliga upptåg som tonåringarna.

Det bor ingen influencer här så helkroppsspegeln lös med sin frånvaro ha ha.

Tiden för långa ljusa kvällar är exakt NU! Värmen var inte riktigt med oss men vad gör det när kvällshimlen var som allra vackrast. Man går ju inte in om det inte regnar – det vet alla som bor i det här landet.

Ljuslyktor och fotogenlampor på borden, alla filtar huset kunde frambringa, jag drog fram mina musikquiz, alla spelade sina favoritlåtar och maken stekte de mest fantastiska quesadillas av retserna från buffén till vickning. Vi satt ute så länge det bara gick och barnen började somna i hörnorna. Då gick vi hem till vår lilla ubåt och sov så gott man bara kan. Total tystnad och lugn utanför stugväggen. Jag tar gärna en sommar av sånt här tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.