Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juni, 2023

Markera glasen – tips till mingelfester, trädgårdsparty & mottagningar

Ett tips till trädgårdspartyn, singelfester och olika typer av mottagningar som nu duggar tätt i dessa tider kommer här i all hast.

Nu är vi hemma igen efter en snabb resa till Göteborg och min brorsons studentmottagning och mobilen är fylld av somriga bilder jag ska sortera och föra in i kategorin min dag som är min egna lilla dagbok här på bloggen. Men först vill jag dela med mig av det jag slängde ihop där och då som är till stor hjälp vid just nämnda fester.

Markera glasen – tips till mingelfester, trädgårdsparty & mottagningar

Det skulle komma 100 pers och min bror och svägerska hade glas till alla så inga engångsgrejer här inte. Vilket då ger att man inte ska ta nya glas om man tappat bort sitt där i minglet i trädgården. Det finns olika sätt att markera sina glas och många kräver sin planering och förberedelse men nu var det bara kvarten kvar tills gästerna kom.

Då kom jag på att vi aktiverar gästerna så de får skriva sina egna namn på glasen (innan de fylls ha ha) på papperstejp. Ja, sådan där vanlig maskeringstejp eller frystejp. Och sicken tur att svägerskan kom med snygg gul tejp då! Som om det var meningen kan man tro. Somrigt gult på glasbrickan.

Så när gästerna kom möttes de av ett bord med glas prydda med gula små vimplar av papperstejp runt glasfoten samt en spritpenna att skriva namn med. Sedan fick de fylla glas med önskad dryck.

Det blev väldigt härligt med de gula vimplarna runt bordet och minsann, alla hade koll på sina glas.

Ja, ett litet tips i farten så att säga. Vill du ha fler tips till trädgårdsfesten så kolla in HÄR för alla tips samlade. Men vädret – det kan jag inte hjälpa till med tyvärr, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.