Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juli, 2023

Två årliga traditioner – heldag på Kvickbadet & egna churros

Vi har en resa ner i Europa på vår semesteragenda men först har vi ett härligt stopp i Skåne med makens familj där kusinerna skuttar som kalvar på grönbete.

Vi brukar alltid sammanstråla här och med det finns det några saker som blivit traditioner. Återkommande ställen att besöka, rätter att äta, spel att spela, saker att göra. Det är som en strid ström av “klockan 15.00 på julafton” kan man säga.

Och att ha en riktig sommar- och baddag på Kvickbadet i Höganäs är en av dessa tillfällen.

Ett bad som bjuder på något för alla. Den långgrunda stranden var så underbar när barnen var riktigt små och man fick gå med sötnosarna i vattnet som knappt gick över anklarna fast man var flera meter ut i vattnet.

Nu är barnen uppe i hopptorn och bryggan längst ut och hoppar, fiskar krabbor och kastar boll i vattnet. En strand och bryggor att växa med alltså. Samt att vi vuxna får flera olika ställen att kunna lägg aut filtar och parkera oss för en heldag.

Och det är roligt att se hur denna badplats växt i utbudet med åren. Från en liten korvkiosk finns det nu flertalet olika matställen och glasskiosker, försäljning av allt möjligt och uthyrning av SUP med mera.

Så det var med stora leenden vi alla tog oss dit.

Det tog väl noll tid och sekunder innan de var igång med olika sommarlekar.

Äldste sonen som är både superkunnig och intresserad av allt liv i havet hjälpte många nybörjare att komma igång med sitt krabbfiske. Han har så lätt att få vänner just vid vatten då han hjälper till och här var han snabbt omringad av massa småkillar som ville ha hans hjälp. “Är du marinbiolog?” frågade en kille. Kanske finaste komplimangen vår 14-åring kunde få!

Och lillkillen var mer under ytan än ovan tills han skakade av kyla.

Min favoritlunch här är från Allans falafel-vagn. Fast barnen kan hela året längta efter potatismoset från den fasta korvkiosken vid minigolfen. Äntligen fick de sin älsklingslunch där.

Vi stannade tills det började bränna för mycket i huden och det gick inte att bada mer. Alldeles perfekt att faktiskt få en heldag tills man känner sig sommar-mätt.

Jag är inte så glad i skärmar, fast jag jobbar med just kommunikation via skärm men när barnen spelar tillsammans och ljudnivån är extremt hög är det ju som om de spelade brädspel egentligen.

Och sen var det middagsdags. Denna dag var det jag och maken som stod för maten och lagningen. Och det blev grill så klart.

Och ugnsrostade rester från gårdagens goda middag.

 

Och efterrätten var barnen mycket bestämda med: churros! Vet inte hur det gick till men för några år sedan bad barnen om att vi skulle göra churros och med det satte vi en tradition så det måste bara friteras långa godsaker nån kväll i Skåne.

Vi glömde sätta i spritsen så det fick bli långa runda korvar och inte så där klassiskt räfflade som man egentligen vill ha dem. Men det gick ju bra ändå så klart.

Jag förstår inte hur det gick till men det sa slurp och så var alla borta.

Dottern började rita på servetten, fylla i mönstret som är präntat. Det fick mig så inspirerad. Så där vill man ju att de ska vara, eller hur?!

Ja det blev en underbar dag, en sista dag i Skåne för denna gång. För imorgon åker vi ner i Europa.

Comments (4)

 • Så härliga bilder och så roligt för oss att få ”hänga på” era resor (känns verkligen så i o m dina levande texter!)
  Älskar din semesterblogg☀️😍!
  Ha en underbar resa🚗⛱☀️❤️!

  • Hej Lotta! Du gör mig så himla glad. Vad jättekul att höra. Jag älskar att få ner mina minnen i detta digitala album och om det kan inspirera så är det så himlans kul.

   Jag önskar dig en fortsatt fin sommar!

   Kram
   Helena

 • Så härligt Helena! Fint att läsa om era dagar i Skåne. Värmde särskilt hjärtat att höra om er lilla marinbiolog till son. Jag får semester först i början av augusti men då åker vi ner till min sambos familjeställe på Bjärehalvön. Ser verkligen fram emot alla gårdsbutiker och har fått ytterligare inspiration från ditt gamla inlägg om era stående favoriter på Kullen – måste nog bli en tur till dem i år också!

  Hoppas ni får er fortsatt härlig Europasemester!

  • Hej Antonia. Men vad jättekul att höra. Så roligt att jag kunde inspirera.
   Jag önskar dig en riktigt härlig Skåneresa i augusti.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.