Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 november, 2023

Firat en 10-åring, den sista

Då var dagen här, då vi lämnade allt vad småbarnsår bakom oss heter. Vår minsting blev tvåsiffrig och fyllde 10 år i onsdags.

Hur vill du ha ditt firande?, vad vill du ha för frukost?, vad vill du ha för middag? är frågor vi vuxna ställer och man får liksom vara beredd på allt möjligt när svaren kommer. Men det blev, måste jag säga, en enkel match för oss föräldrar denna gång: Samma vanliga frukostfirande och bokat bord spå den lokala italienska restaurangen på promenadavstånd.

Den frukosttårta av mackor som vi alltid gör och som barnen älskar. Jag har skrivit om dem HÄR och berättat hur vi gör dem. Men det är alltid olika utseende. Denna gång blev det lite fancy om jag får säga det själv. Vilket dottern, som skulle fylla 13 år om två dagar, tydligt uínte ville ha på sin tårta…

Och som festlig efterrätt blev det donuts.

En korg med gåvor.

Sedan var det jobb för föräldrar, fritids med skridskoåkning för födelsedagsbarnet och höstlovslunko för de två stora barnen. och vips var klockan 18 och bordet väntade på oss.

Längst mozzarella-tråd vinner.

En riktig italiensk matbomb fyllde magarna så det inte fanns plats för efterrätt men då barnen fått jackpott på halloween med bus eller godis fanns det gott om sötsaker hemma.

Så vi beslutade för att ta sista Harry Potter-filmen i vårt maraton och äta godis tills det sa stopp. Det stora mläktfirandet skulle ju vara dagen efter som jag skrev om HÄR.

Jag ville försäkra mig om att vår lille kille var nöjd med sin dag och någonstans vid midnatt och filmen var slut fick jag två trötta tummar upp av någon som var ett halt steg från att somna. Det måste jag ändå känna var godkänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.