Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 december, 2023

Gott nytt år! Så firar vi av 2023

Jag vill passa på att önska dig ett riktigt gott nytt år och hoppas du får en fin kväll.

Gott nytt år! Så firar vi av 2023

Ikväll är det revanschernas afton! För 14 år sedan firade vi med kära vänner där vi alla samma år fått vårt första barn. Perfekt att fira ihop då vi skulle vara i samma sits så att säga. Men det skulle inte sparas på krutet bara för att vi var bäbisföräldrar. Smoking och höga klackar, äkta champagne och putsat silver, löjrom och Beef Wellington. Inte ska väl vi moderna småbarnsföräldrar vara så tråkiga att göra något sämre än ett riktigt firande???

Hur det hela gick? Ja det kan du nog gissa: helt åt skogen. Att amma i finklänning är inte att föredra, barn kräks alltid vilket lätt lägger en sordin på stämningen, barn som gråter väcker varann och matlagningen var nog lite väl avancerad då ingen kunde ge allt vid spisen.

Inte en enda gång satt alla 6 vuxna samtidigt vid det vackert dukade bordet. Tolvslaget spenderades vid fönstret med en ammande son vid bröstet, spanande efter nåt fyrverkeri på himlen.

Vi bara skrattade åt det hela då och har gjort i alla år. Vi är dock stolta över vår ambition och att fanan ändå skulle hissas högt.

Så vad gör vi i år? Jo vi är samma gäng, men nu med en hel drös barn till så från 9 till 16 pers, och tar exakt samma meny. Nu gör vi det hela rätt. Kommer bli så otroligt kul att tänka tillbaka 14 år och se vart vi kommit nu. Den lille parvel jag misslyckades att söva den kvällen är nu 192 cm lång och kan redan mer matte än vad jag någonsin lärt mig.

Återigen: GOTT NYTT ÅR! Jag ser fram emot att få hänga mer med dig här under 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.