Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2024

Nyårsafton 2023/2024

God fortsättning! Underbart att nu ha klivit över årsskiftet och sikta framåt. Ja samtidigt som jag riktar blicken framåt njuter jag så av att vara i nuet i den julmysstämning vi har här hemma. Bara så det inte råder missförstånd om att jag skulle ha städat ut julen 😂

Igår hade vi vår Birgerdagen som vi har varje nyårsdag. Dvs vi gör som vår katt: ligger i soffan hela dagen, äter när vi är hungriga, byter inte om från myskläder och ser film på film på film tills det är dags att lägga sig. En dag per år slappar vi till 100%. Ironiskt nog tycker barnen att det är lite för slappt 😂😂😂

Men nyårsafton var det full fart varenda sekund. Vi firade som sagt med vänner och hade fördelat kvällen och middagen mellan oss. Alla friska, alla glada och allt blev så bra så.

Jag är ju lite av den där tråkiga typen som inte köper så mycket nytt utan denna klänning har väl varit med på 4-5 nyårsfester nu tror jag. Men varför ändra något som funkar liksom.

Jag la upp för barnen att göra namnlappar till alla 16. Så kul att se, och framförallt höra, hur de skapade. Det började rätt enkelt med namn och stjärnor men växte till stora skapelser.

Vi lagade mat i köket tillsammans undertiden barnen skapade.

Långbordet dukades fullt.

Snittar hör nyår till.

Bubbel likaså.

Ett underbart gäng. Lyckades fånga alla på bild men kanske inte alla samtidigt i sin bästa vinkel.

Förrätten var fantastisk. Jordärtskockssoppa med örtolja och ungsgrillat parmaflarn.

Och så var det det där med revanschen jag nämnde. Det blev nu precis så bra vi egentligen bara vågat drömma om. Perfektion!

Biff Wellington, potatispuré, madeirasås, rostad lök och friterad kapris.

Sedan fick vi ta del av en rolig sak: att smälta tenn för att se hur nästkommande år kommer bli.

Det smälta tennet hälls ner i iskallt vatten och där stelnar det omedelbart och bildar en form.

Vilken man sedan ska tolka. Hur blir nästa år? Som en flygande and…

Chokladmousse med lättvispad grädde, färska hallon och kanderade nötter.

Och sedan var det ju midnatt!

Gott nytt år! Kramkalas och skål!

Sedan gick vi in och höjde volymen, satte på tre discolampor och dansade in 2024. Fortsatte sedan med det nya favoritspelet Hitster och spelade till kl 03. Fattar inte hur tiden försvann. Vi sov över hos våra vänner och tackade för en fantastiskt fin start på året. Sådan lyx och lycka med allt.

Nu fortsätter vi med mellandagar och mys. Snön yr utanför fönstret och jag har lovat dottern en promenad. Ja, et blir väl årets andra dags kraftigaste ansträngning. Gott så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.