Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 mars, 2024

Middag & teater. En kombo jag glömt

Igår blev det en gammal klassiker med teater på Dramaten och middag innan på Frippe. Kändes verkligen som en kväll från förr fast jag vet inte om jag någonsin ätit middag innan på Frippes i och för sig. Bara att det känns så.

Jag och maken hade fått biljetter i julklapp och även  hans bror med tjej så det var upplagt för en dubbeldejt kan man säga. Vi funderade på vart vi skulle gå innan föreställningen Liv och död men det landade tillslut på Frippe.

Nu har det stället genomgått en förändring och blivit spanskt.

Inredningen kanske inte är i min smak riktigt och menyn kanske inte var så där superspännande men det var trevligt och personalen genomtrevlig. Det gjorde ju att vi strax innan det ringde in i stora foajén var mycket varma och glada i sinnet.

När jag klev in på Dramaten fick jag en flashback till de dagar jag gick på teater mest hela tiden. På det gymnasium jag gick kunde man låna kort som gjorde att man fick nästintill gratis teaterbiljetter på udda, restade platser eller de sämsta platserna. Det var också under denna tid jag hade siktet inställt på att bli teaterscenograf. Nu blev det ju inget med det… Men teater gillar jag fortfarande lika mycket.

Liv och död är en pjäs av Liv Strömquist och kan snabbt förklaras som en sammansatt olika sketcher och “livssaningar”. Publiken skrattade ofta och högt och som de säger i Seinfeld: “it’s funny because it’s true.” Dvs igenkänningen på många av scenerna var väldigt hög. Jag älskade pjäsen och jag hoppas många får möjlighet att se den.

Pjäsen var bara 1,5 timme lång och vi kom hem lagom till läggning av barnen. Vi åkte med en taxichaufför som kokade över av konspirationsteorier han väldigt gärna ville dela med sig av. Först trodde jag att han skojade men sedan så förstod jag att han menade allvar. Intressant att höra någon vara övertygad om att det finns en världsomspännande elit som gått samman för att förgöra mänskligheten…. Kändes som teatern fortsatte i taxin kan man säga.

Så nu är det fredag och den här veckan har gått alldeles för fort. Jag har inte alls hunnit allt jag hade behövt göra men det betyder att min firma fortfarande är vid liv så det är jag ju glad för.

Jag kan med andra ord unna mig en after work idag och ta helg. Det känns fint.

Önskar dig en trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.