Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 mars, 2024

Vårlunch hemma med kollegor

När man är ensamföretagare så får man hitta personer att prata med, skapa sina egna kollegor. När man arbetar med sociala medier så är det bara de som också jobbar med det som förstår, kan hjälpa och vara den där som får en ur sina snurriga tankar. Det är något jag verkligen vill uppmuntra alla som vill bli eller är ensamföretagare – att omge sig med personer som får en att stå stadigt och växa. Inte det enklaste att hitta, det vet jag, men värt tiden att nätverka för ensam är inte stark.

När man är hela tiden i mobilen som vi som jobbar med sociala medier har man kontakt med hur många människor som helst dagarna i ända men det är vid fysiska möten man kan verkligen prata ordentligt. Så då tog jag och bjöd in två kollegor jag egentligen inte känner men känt att jag vill veta mer om, Annelie och Marianne.

Och jag passade också på att testa en rätt på dem. Man får ju passa på när bordet dukas upp och jag får chansen att servera, förhoppningsvis, gott.

Jag bjöd på en smördegsknyte med räkfyllning (återkommer med recept), lax- och räksallad samt sockerkaka till kaffet. Snabbt fixad lunch som kunde förberedas så det fanns tid att prata.

Och det gjorde vi. 3,5 timmar försvann i ett nafs. Det roliga var att Annelie och Marianne aldrig träffat varann och det vet an ju aldrig om det ska klicka men som så oftast när jag drar ihop folk; om jag gillar dem borde de gilla varann.

Jag gjorde två olika sockerkakor, bara för att jag blev så osäker på första receptet. Då kom jag på att det kunde ju vara bra att göra ett sockerkaks-test.; “med eller utan salt?” Den med salt vann i min bok men kanske inte alla höll med.

Jag tyckte detta var så kul så kanske jag får göra detta fler gånger, att bjuda in personer jag inte känner för att just lära känna. Man kan väl aldrig få för många kollegor?

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.