Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 mars, 2024

Ett utslaget påskris pyntat med fyndade blomklockor

Det ris jag plockade, se HÄR, har börjat slå ut. Det är en vecka kvar till påsk så jag hoppas på än mer spirande små ljusgröna blad. Björkris är så sött med sina små musöron som min mamma lärde mig att de små bladen heter i början. Nästan självlysande. Jag inser nu att jag verkligen ska tacka vår lycka att ingen i familjen är allergisk så vi kan ha utslaget ris. Inte alla som kan det.

Men något alla kan är att pynta sig ett ris. Jag har detta fina fynd i riset nu. Om inte riset kan blomma kan ju dekorationerna göra det.

Jag vargtimme-surfade som vanligt och landade på Tradera. Där dök flera annonser med små blomklockor med hängen upp. Alltså det var massa annonser faktiskt. Alla sa att det var gamla klockor men jag vet inte jag…

De ser helt klart vintage ut i stilen och skulle mycket väl vara något från 50-talet men hur mycket plastförpackning var det då? Någon som vet.

Jag har sett helt nyproducerade i butikerna nu men de ser inte riktigt ut som dessa. Ja ja, hursomhelst – jag vann två budgivningar och 11 stycken små blomklockor med plingande kläppar är nu i min ägo.

Jag ska vårda dem ömt oavsett hur gamla de är och jag ser fram att plocka fram dem år efter år. Kanske det blir fler och hela riset tyngs ner av ett stort klockspel?

Med på bordet får nu äggkoppen vi fått av svärmor. Hon gav alla i familjen varsin äggkopp med olika djur. Väldigt kul present för alla har ju sitt kraftdjur. Nu är äggkoppen ett påskigt saltkar istället.

Jaghar så mycket nu i min bildmapp och i utkast här så jag ska sätta igång och få ner allt. Jag hoppas på många inspirerande blogginlägg framöver.

Tills dess:

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.