Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 mars, 2024

En påskgul orkidé – är det en bra idé?

Och in från vänster klev en krämfärgad orkidé in i min påsk. Du undrar “jaha, vad är det med det då?” och då kan jag säga att jag är inte en person som har orkidéer. Not my thing! Jag vet inte om jag någonsin haft det? Jo, men det måste jag för jag minns hur jag haft död på ett gäng. Är det 90-tal kanske?

Man har olika favoriter och orkidé har inte varit en av dem men nu hände det något. Jag var i butiken och de hade två-för-en och de där två krämgula liksom tittade på mig. Jag förstod, de var vackra och med ett hem att göra påskfint så slog det till i mig.

Ihop med annat som liksom säger påsk passade den exotiska blomman in rätt bra tycker jag. Som de svanfjädrar jag hittat på norra Gotland. Typ en varje sommar vi är där. Ett mycket långsamt sparande.

Den här lådan är mig så kär. När jag var liten hade mamma flera sådana här lådor, alla fyllda med stora så kallade tittägg av socker. De var så fina och väldigt lockande. De var väl flera år gamla men jag och ina bröder gick i hemlighet och slickade på dem… Så du kan ju bara gissa hur äckligt det egentligen var… Men vi överlevde.

Då är det bättre med folieinklädda chokladägg ha ha. Inget snack om hygien eller smygätande. Får se hur många som ligger kvar till påskafton i och för sig…

Kommentar

  • Jag har ingen tur med orkidéer heller men tycker de är såå fina!
    Chokladäggen, är de köpta i vanlig butik? Letat efter just sådana.
    Kram jess

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.