Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 april, 2024

Vintageshopping, Fotografiska & boule

En heldag i lördags med mina fina väninnor. Och det blev liksom hela kostcirkeln med shopping, lunch, kultur, aktivitet och drinks i bar.

Vi tar det från början. Min väninna som bor i Skåne kom upp med sina döttrar och vi alla i vårt gäng slöt upp. Det fanns två saker på önskelistan från tjejerna: vintageshopping och ett besök på Fotografiska. Det skulle vi nog kunna ordna och jag slängde in en boulebana också då jag “vunnit” ett presentkort på det som tröstpris. Dvs jag kom sist och fick ta emot mitt pris med orden: “välkommen tillbaka så du kan öva”.

Jag insåg när jag gick hemifrån att jag redan var klädd till nästan 80% av second hand. Jag som inte riktigt varit en stor fan av vintagekläder men en enorm påhejare av vintageting har ändrat mig lite. Att det blivit bättre hantering av vintagekläder eller att jag fått större acceptans att bära second hand? Hönan eller ägget?

Vi möttes upp på Arkivet på Norrtullsgatan och sedan till Myrorna på samma gata, vidare till Upplandsgatan med Old touch, Lottas Vintage.

De vi inte tog men som ligger nära är Stockholms stationsmission på Hagagatan samt flera antikaffärer på Upplandsgatan men de har bara ting och tjena är mer inne på kläder.

Välbehövlig paus med god japansk mat på Ki-Mama.

Sedan tog vi tunnelbana till Söder för vidare jakt.

Först Lisa Larsson och sedan Stockholm stadsmission men den sista hann vi inte. Med en fika på 7-11 på Nytorget insåg vi att tiden rann ifrån oss. nu vidare till Fotografiska.

Det första vi mötte när vi klev in var en liten champagenvagn. Men se vilken trevlig idé.

Kultur och bubbel har alltid gått bra ihop.

Just nu pågår en utställning av Cindy Sherman och hon har tagit sina karaktäristiska självporträtt till en ny nivå. Vävda till gobelänger. Så imponerande. Det gick att läsa att gobelänger ansågs förr (1700-tal?) vara den högsta formen av konstverk så hon vill höja sin konst. Snyggt gjort.

Kulturtant sedan 1974.

Men vi hade en tid att passa så vi tog bussen till Rådhusets t-banestation där Boule Bar ligger.

Nere i underjorden finns dessa fina banor. Riktigt läckert detta lilla hemliga ställe.

Och läckra var de små tilltugg vi kunde mumsa på medan vi spelade.

Övning ger tydligen färdighet för denna gång gick jag och min lagkamrat å vann. Tänka sig.

Vi var 9 från början av dagen och vi blev 4 till slutet där vi tog en fransk cider med fantastiska pommes på Nabo innan vi alla sa tack för idag.

En fantastisk dag med många skratt, samtal och shopping. Tänk vad Stockholm kan erbjuda ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.