Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 april, 2024

Födelsedagsfrukost hemma & -middag på Happy Lamb

Då har vi firat vår älskade son som igår fyllde 15 år. Jag vet, jag ska sluta säga att tiden går för fort men det är helt otroligt hur snabbt allt rusar fram. Så då ännu viktigare att ta hand om nuet och varje milstolpe.

Det är inte bara födelsedagsbarn som vaknar tidigt på självaste dagen, det gör ivriga mödrar också.

“Vad gulligt du förberett” sa maken när han sent kvällen innan kom hem. Ja, jag hade en ledig kväll så jag förberedde mer än vad jag någonsin gjort för en födelsedag. Tagit fram bricka, fat, koppar å allt det där samt visp med skål för grädden och kastrull till den varma chokladen. Det var bara att sätta igång på morgonen och jag har väl aldrig varit så tidigt klar för en födelsedag. Jösses, detta ska jag komma ihåg till nästa barns födelsedag i november. Mörkret kommer ta mig till en mycket tröttare tröttare start tror jag, ha ha.

Hur som helst, den traditionella smörgåstårtan jag skrivit om HÄR gjordes och hela 15 ljus fick trängas.

Den som spar, hon har. Jag har sparat aktiesidor från SvD som är svagt rosa. Blir som mönstrade papper och lite roliga att slå in paket med.

Maffig tårta med tiden tydligt visad i ljusen. Ska vi ta och titta på hur det såg ut för exakt 14 år sedan…

Här är vår lille son på sin första födelsedag. Ett litet ljus i skål med gröt. Svindlande tidshopp.

Middag på Happy Lamb

När man fyller år får man välja sin middag och han hade önskat sig ett besök på Happy Lamb som har hot pot på sin meny

Jag hade noll kunskap om detta innan. Jag har inte ätit hot pot och kände mig väldigt frågvis och förvirrad när vi klev in.

Men menyn förklarade det hela väldigt snabbt och enkelt. Man väljer buljong, typ av kött och sedan plockar man på sig tillbehör som ska kokas i buljongen tillsammans med sitt protein.

Och det fanns även en massa annat som redan var tillagat om man inte orkade vänta på sin mat.

Väldigt mycket härligt och fräscht att välja.

Och sedan börjar det roliga. Det vi först gjorde var att alla valde sina egna grejer men det går inte att ha koll på vad man själv stoppat ner.

Och vi valde även en delad gryta. En för den milda buljongen och en för den starka. Och jag, den starka var galet stark. Inget för mig…

Våra bordsgrannar var tydligt rutinerade och de hade istället gemensamma fat där tex endast svamp, pak choi och nudlar tagits så det räckte till samtliga runt bordet.

Mina tre godaste att koka: silky tofu, bladspenat och de där små svamparna jag inte kommer ihåg namnet på. Mums.

Sedan åkte vi hem för en filmkväll. Det har varit studiedag idag för barnen vilket gjorde att tisdagskvällen blev som en helgkväll med sen läggning. Det var ju en födelsedagspresent i sig till sonen kan man säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.