Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 maj, 2024

Invigde uteplatsen & satte därmed ribban

Det går fort i hockey. Men kanske det går fortare med den svenksa våren? I alla fall fort i svängningarna så man står med bara ben ena dagen och smörjer in sig med solskydd för att i den andra stå med ulltröja, dunväst och regnjacka under paraply.

I fredags var det i alla fall helt fantastiskt väder och jag hade siktat in mig hela veckan på att nu skulle vår uteplats, altan ÄNTLIGEN invigas. Helt otroligt hur segt det varit då jag liksom laddat sedan en månad för detta.

Under påsklovet var jag och sönerna på en utflykt kan man säga, till IKEA för att köpa de stolar jag ville ha till vår uteplats. Det har varit 4 olika stolar under de 11 år vi bott här men tyvärr har inga av dem hålla i långa loppet. Inte så att de gått sönder bara att de varit osköna att sitta på.

En före och efter piff. Och golvet som lades förra året, se HÄR, är så fint. Jag njuter så av att se på det och framförallt gå på det.

Det jag bestämde var att jag “bara” skulle ha 6 stycken stolar. Låter kanske konstigt men jag älskar att ha långbord för minst 16 pers och hela tiden sett till att det ska finna möjlighet till det. Supermysig men det gör att jag bakbinder mig och familjen för de stunder när vi är då 5 som oftast. Så 6 stycken stolar (för symmetrins skull…) här på altanen (vet inte vad det kallas – är det altan eller uteplats? För balkong är det ju inte då an kan gå ner från den…) och sedan har vi vårt jättebord i trädgården där vi kan sitta 16 när det behövs. Så!

Äldste sonen har i två veckor haft praktik på Melanders fisk så han köpte med sig massa härliga färska räkor hem. Det finns många bra fredagsmys och färska räkor är helt klart med på pallplats ihop med tacos.

Stol som är ivrig att invigas.

Räkpasta redo att ätas upp.

Färska baguetter fick han också med sig från prao’n. Detta kan jag vänja mig vid…

Även om räkor i sig är mättande och så gott är det bra med något som gör det “riktiga jobbet” för barnen.

En tallrik av gottigheter. Ja just det, glömde – han köpte även med en burk skagenröra. Så tre gånger räkor kan man säga.

Ett stycke tiggande katt. Han älskar räkor och framförallt räkskal, han fullkomligt hoppar över och slukar räkskal, men senaste gången var det inte så bra (utan att gå in på detaljer).

Blomrester från födelsedag.

Ett stycke altan/uteplats är invigd för året. Och jag tror ribban för den förväntade upplevelsen på alla måltider här är satt rätt högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.