Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 maj, 2024

Revolutionerande pannbiff på IKEA med årets kock

Idag var jag bjuden på presslunch på IKEA Kungens kurva och det skulle bjudas på revolution faktiskt. Eller helt nytänkande eller vad vad ska kalla det. Ja för något stort blir det när giganter möts, även om den ena är otroligt liten och späd men visioner och kraft som en hel kontinent.

Ok, nu ska jag sluta svamla! Årets kock 2022 var Jessie Sommarström och hennes årets rätt var 50/50. Det vill säga köttbullar gjorda till 50% nötkött och 50% baljväxter. Hennes filosofi är att vi ska äta mer grönt och klimatsmart. Och hennes otroliga energi ger verkligen effekt och hon har skapat skillnad.

Ja bara en sådan sak som att hennes mat nu blir en stående rätt på IKEA. Det är helt enastående. Årets kock och IKEA går samman för att få ut Jessies mat och filosofi till den stora skaran.

Vi inbjudna fick kliva in i en av möbelavdelningarna för köksinredning och slå oss ner. Mycket roligt för oss som alltid drömt om att flytta in i en möbelbutik 😂

Plötsligt kommer Jessie med en gul vagn fylld av vackra kopparkittlar och det började genast dofta ljuvligt bland möblerna.

En parantes: Vår äldste son som är mycket matintresserad, som du som följt mig vet, älskade att åka till IKEA som barn för det var, som han kallade det “den stora restaurangen med många möbler”

Rätten är en pannbiff där innehållet är 50% nötkött och 50% baljväxter, serveras med samma mos, sås, lingon och gurka som övriga rätter på IKEA. Det ser inte ut att vara något revolutionerande men det är det. Rätten kommer heta pannbiff rätt och slätt, inte grönsaksbiffar eller så. Biffarna är laktosfria och glutenfria så de är helt fria från allergener.

Den första tuggan kunde jag känna att det var något mer än kött men om man inte tänkte efter så mycket som jag nu gjorde hade det gått mig för bi. Och det var faktiskt så att efter ett tag så var det inte alls att mina tankar gick åt att det är något annat än klassisk husman med 100% kött jag åt. Detta kommer gå åt som smör runt de 21 IKEA-varuhusen nu. Premiär 14/5 och rätten kommer kosta 65 kronor.

Och ett tips från mig: ät på onsdagar får då har IKEA halva priset i matsalen.

Jessie var noga med att säga att detta i sig inte är något nytt. Att blanda ut köttfärs har man gjort i århundraden men det har glömts bort och framförallt att baljväxter inte fått vara med.

Allt avslutades med en helt nybakad IKEA-bulle som har något speciellt över sig. Fyllningen är liksom extra allt.

Sen var det till stan för att fixa för den basketfestival jag ska vara lagmamma på, och vi åker imorgon. Sova på skolgolv 4 nätter kommer bli spännande… Gjorde detta förra året och det var helt underbart så jag hoppas på samma härliga upplevelse.

Comments (1)

  • Bilden på pannbiffen o moset kommer visa sig vara fel. Mängden mos är ungefär 3ggr mer än vad IKEA serverar vid sina normala portioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.