Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 maj, 2024

Basketfestival i Göteborg

Alltså vad tiden rusar och jag har så mycket att komma ikapp med. Jag ska få med så mycket här på bloggen för de senaste dagarna har verkligen innehållit precis allt. Ja, som jag säger i senaste poddavsnittet.

Men vi ska ta det i ordning, kanske, vet inte riskitgt vilken men jag börjar med bilder från ett soligt och sportigt Göteborg där jag spenderade 5 dagar, på basketturnering. Eller Göteborg Basketfestival som det kallas.

Våra två yngsta spelar baket i Alvik och det är en stor klubb så de hade chartrat ett helt eget tåg som tog oss ned på ett härligt sätt.

Där väntade en skolsal för oss och hela Alvik hade faktiskt en egen skola. Så stor är klubben. I “säng” i tid ville inte de 16 tjejer jag ensam ansvarade för och det krävdes ett ton av tålamod för att hantera men tillslut är även 13-14-åringar för trötta så det blev en skön natt tillslut.

Frukost i närliggande skolmatsal och sedan var turneringen i gång i dagarna fyra. Jag var alltså “mamma” åt ett del-lag av de 32 tjejer som var med, mitt lag på 8 tjejer skulle jag lotsa rätt, rätt stadsdel och rätt gympasal, och se till att de fick mat och sömn på rätta tider.

Alla fyra lag i vårt storlag gick vidare från grundspelet (så himla duktiga) och ett av de fyra gick vidare till 8-delsfinal. Sedan tog det stopp denna gång. Om det är en tröst så blev det i slutändan final mellan två av de lag vi förlorade mot så det är bara att konstatera att det var en rättvis förlust. Men denna turnering var inte främst syftad för att vinna för oss sa coacherna utan för att skapa ett lag då det är lag som slagits ihop. Laganda är så viktigt för framtiden.

Jag hade en dag ledig under dessa fem dagar och tog då en tur på stan och det ska jag återkomma med bilder från.

Lillebror var också med på festivalen men då jag var helt knuten till storasysters lag fick jag bara ta del av deras spel via grupper som lagföräldrarna så fint delade material på. Men på min “lediga dag” åkte jag och kollad in honom.

Killarna födda -13 är för små för att vara med i turnering utan de har något som heter Easy basket. Man räknar inga poäng (officiellt) och har ingen turnering med att vinnare går vidare. Som sagt, inga poäng eller vinnare men den här stolta mamman kan säga att de “vann” alla sina matcher och vi fick med hem en liten kille som växt minst 20 cm i självförtroende. Vilket lag och vilka fantastiska killar. Och främst tränare som lär dem ha kul och jobba tillsammans. Laget framför jaget!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.