Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 maj, 2024

Födelsedagsfrukost, -drink & -middag

Det är så klart inte bara jag som fyller år utan det gör ju fler och nu var det makens tur. Även om det är en sådan ojämn ålder som 53 så ska det firas. Kanske just då, för alla dagar är värda att firas och ta plats.

Det stora är egentligen att frukosten blir något extra. När alla ska till jobb och skola så blir det en intensiv start på dagen och man maxar rejält. Och jag som älskar att fira, är morgonpigg och tycker extra mycket om att plocka fram en riktigt maffig frukostbuffé hade inga problem med att gå upp i ottan och baka croissanter (frusna från påse) och fixa.

Sedan några år har vi frukosten vid matbordet och inte i sängen för det är rätt knepigt att äta alla fem i en säng måste jag säga. Efter att med sång och tomtebloss ha väckt den rävsovande 53-åringen så var alla välkomna till bordet.

Yoghurt med bär, nötter och honung, fröknäcke och croissanter med ost, skinka, grönsaker och sylt. Och kaffe. Ja, så blev det.

Sedan var det hej hopp åt alla håll för en alldeles vanlig dag.

Till kvällen var min mamma inbjuden för födelsedagsmiddag. Startade med ring i trädgården.

Hej mamma!

Som sagt, en vanlig kväll men med det lilla extra.

Roligaste spelet nu. Studsa boll i trädgården på det här nätet. En present äldste sonen fick i födelsedagspresent av kompis. Så uppskattat och kul.

När man fyller år får man välja middag och “offret” ville ha grillade burgare. Ingen tyckte det var en dålig idé.

Alla favorittillbehör redo för god burgarmiddag.

Mycket nöjd med min.

Efterrätten valde jag och då blev det ostar av alla möjliga slag ihop med massa olika sorters frukt och bär.

Paketöppning.

Min mamma gav det roligaste spelet. Man lägger varannan gång magneter i ringen av gult snöre. När de kommer nära varann slås de ihop och då får man plocka upp dem. Den som blir av med alla sina magneter först vinner. Som en variant på plockepinn kan man säga. Ett spel jag kommer packa med till båtluffen i Grekland i sommar.

Ja, det var en vanlig vardag som blev väldigt kalasig. Nu är trädgård och verandan så invigda och sommarmåltiderna tar nu sin plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.