Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 maj, 2024

Ett dygn i orangeriet med Borås hos Dagmar

Ja den där rubriken var väl klurig…? 😅 Tycker själv att jag fick till det riktigt bra. Låt mig förklara.

Förra veckan var jag bjuden till ett pressevent där Borås tapeter presenterade den nya kollektionen Orangeri vilket de gjorde på hotell Dagmar på Nybrogatan. Och det var inte bara där det slutade utan det var middag och övernattning. Låt mig gå igenom detta fantastiska dygn.

Det började dramatiskt med att jag spillde fondation på min topp innan jag skulle gå hemifrån men jag hade inte tid att byta så det fick vara så, titta inte så noga… Och för att göra det ännu mer spännande välte jag en kaffekopp över mitt skrivbord när jag ska ta kameran precis när jag skulle gå. Och sedan när jag kom fram till hotellet så hade det läckt i necessären så exakt alla kläder var blöta. Bra va??!!

Men allt det var glömt och förlåtet när jag såg hur vackert rummet jag fått var.

Hade gärna stannat mer än en natt. Ligga här och ta lite semester.

Och av Borås tapeter fick jag fina sängkläder. Och av vad jag förstod en tjuvkik på kollektionen som vi skulle få se.

Samling nere i orangeriet för att se kollektionen Orangeri. Så passande.

Så många vackra mönster med just blommor och växter som ofta finns i växthus, orangeri.

Innan allt drog igång fick vi lyxig gofika.

Fine August från PR-byrån Per PR och designern Ulrica Hurtig från Borås tapeter presenterade och gick igenom.

Sedan tog trädgårdsmästaren Victoria Skoglund vid och pratade om hur vi gärna kan ha tapeter på väggarna med exotiska blommor och växter som olivträd och citronträd som just finns med i kollektionen men att det inte är så klimatsmart att ha dem hemma. Så istället för olivträd kan du välja silverpäron tex. Så himla bra tänkt.

Inspirerade och lärda samt ombytta till kväll. Nu skulle vi gå runt kvarteret nästan för att äta på Soho House.

Långa skuggor i underbar kvällssol.

Ett stycke selfie i motljus.

Detta hypade ställe. Jag har velat gå hit ända sedan de öppnade men då det är ett medlemsställe så har jag inte kunnat. Men nu, nu var jag i rätt sällskap och jag var så otroligt pepp.

Det visade sig vara fotoförbud vilket irriterade mig massor då jag ju ville fota allt. För precis allt var inspirerande där inne. Eller personalen var inte så inspirerande om jag ska vara ärlig. Jag är överraskad över att ett sådant hoppa ställe, med så snygg design och med så god mat inte har uniformer till personalen, eller åtminstone kläder som håller ihop. Slitan illasittande jeans och skrynklig beige linneskjorta på den manlige hovmästaren, urtvättad svart t-shirt på den kvinnliga och ett badräktsaktigt linne på tjej i dörren. Kanske bara är jag men sådant kan jag störa mig på.

Hursomhelst. Maten var god och stället så vackert.

Jag tog en bild i alla fall. På mig själv inne på toa. Det borde väl vara ok…? Speciellt när man har silverbrallan på!

Sedan var det promenad hem igen och skön sömn på härligt hotellrum. Det här med att ta en “resa” i sin egna stad är himla härligt.

Och när det är en underbar frukost som väntar på en blir det ju bara perfekt.

Sedan skulle vi iväg på det sista stoppet på detta fantastiska event.

Solig morgonpromenad genom Humlegården med hela gänget.

Till den lilla blomstershoppen Petit Marché. Temat blomster fortsatte.

En svalkande dryck och en vacker bukett fick vi ta emot.

Sedan var detta fantastiska dygn över. Vilken resa jag fick vara med om. Kändes som en vecka.

Inspirationen och intrycken var många. Tror att jag ska se om ett silverpäron skulle kunna må bra hos mig. Och kanske nåt exotisk på väggen då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.